Χιόνια και καταστροφές στα Ιωάννινα (ΦΩΤΟ)

Σε λευκό πέπλο έχει τυλιχθεί η πόλη των Ιωαννίνων καθώς το χιόνι πέφτει πυκνό σε όλο σχεδόν το λεκανοπέδιο.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το κέντρο της πόλης όπου το έστρωσε για τα καλά, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να απολαμβάνουν ένα μοναδικό τοπίο.

Στα ορεινά των Ιωαννίνων χιονίζει από το πρωί της Δευτέρας, κατά διαστήματα μάλιστα έντονα, με αποτέλεσμα να έχουν κινηθεί πάνω από τριάντα εκχιονιστικά της Περιφέρειας και των Δήμων προκειμένου να διασφαλίσουν την βατότητα του οδικού δικτύου.

Μηχανήματα του Δήμου Ιωαννιτών κινούνται προς διάφορες

κατευθύνσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Η κακοκαιρία, με βασικό χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες.

Εκκενώνονται σπίτια, τεράστιες ζημιές στο Δήμο Δωδώνης

Τεράστιες είναι οι ζημιές ωστόσο που έχουν προκληθεί στο Δήμο Δωδώνης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.

Πέρα από τις καταστροφές που έχουν προκληθεί στο σύνολο του οδικού δικτύου, σοβαρά προβλήματα προκύπτουν όπως αναφέρει τοepiruspost.gr και σε οικισμούς.

Μετά από αυτοψίες που έκαναν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Δωδώνης στην Τοπική Κοινότητα Ζωτικού, δύο σπίτια κρίθηκαν ακατάλληλα και ήδη υπήρξε μέριμνα για φιλοξενία των ιδιοκτητών τους σε ξενώνα στην Τύρια.

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει ένα σπίτι στην Παρδαλίτσα όπως κι αρκετά σπίτια στον οικισμό της Άρδοσης. Μάλιστα στον ίδιο οικισμό για πέντε σπίτια ο κίνδυνος είναι άμεσος.

Στην Τοπική Κοινότητα Μπεστιάς μία κτηνοτροφική μονάδες και οι βοηθητικές εγκαταστάσεις θάφτηκαν κάτω από τόνους χώματος.

Δεν έμεινε απολύτως τίποτα και η εικόνα είναι αυτή της απόλυτης καταστροφής.

Το οδικό δίκτυο σε όλη την έκταση του Δήμου έχει υποστεί τεράστιες ζημιές. Δεν υπάρχει δρόμος χωρίς πολλαπλά προβλήματα... Από την Τύρια προς το Ρωμανό η κίνηση γίνεται μόνο μέσω Καταμάχης καθώς οι υπόλοιποι δρόμοι είναι αδιάβατοι.

Δεν είναι μόνο οι κατολισθήσεις και οι καταπτώσεις, όπως σημειώνουν στελέχη του Δήμου.

Το χειρότερο είναι οι καθιζήσεις καθώς ολόκληρα τμήματα δρόμων γίνονται κομμάτια.

Από τις καταπτώσεις και τις κατολισθήσεις έχουν προκληθεί ζημιές και στο δίκτυο της ΔΕΗ. Κολώνες έχουν πέσει ή έχουν πάρει μεγάλη κλήση, χωρίς προς το παρόν να είναι εφικτή η παρέμβαση συνεργείων. Έτσι πολλά δημοτικά διαμερίσματα παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα