Χατζηδάκης: «Δίκαιη η ρύθμιση για την 3ετή μίσθωση

«Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει επιβάρυνση λόγω κρίσης αλλά η επιβάρυνση είναι και για ιδιοκτήτες από τους φόρους» συμπλήρωσε ο υπουργός ανάπτυξης.

Ως «δίκαιη» λύση χαρακτήρισε την ρύθμιση για μείωση του κατώτατου ορίου μίσθωσης επαγγελματικών ακινήτων στα 3 από 12 έτη ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης διαψεύδοντας κάθε σενάριο που ήθελε βελτιώσεις στην εν λόγω

τροπολογία.

Ο υπουργός σημείωσε ότι «αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει επιβάρυνση λόγω κρίσης αλλά η επιβάρυνση είναι και για ιδιοκτήτες από τους φόρους» και πρόσθεσε «έχουμε ξενοίκιαστα μαγαζιά και η θέση των ιδιοκτητών έχει επιβαρυνθεί λόγω της κρίσης στην αγορά ακινήτων.

Είναι δίκαιη η λύση που περιγράφεται στην τροπολογία. Δεν οδηγούμαστε σε εξώσεις σε ότι αφορά τις σημερινές συμβάσεις. Διορθώνουμε αδικίες κατά της μιας πλευράς… Είναι μια σημαντική αλλαγή και νέο ξεκίνημα για την μισθωτική αγορά».

Να σημειωθεί ότι στην Ολομέλεια συζητείται το νομοσχέδιο για τον νέο φορέα Εξωστρέφειας.

Επ' αυτού ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος εξήγησε ότι «Δεν θα πετύχει αυτό που πάτε να κάνετε και εύχομαι να μην κάνετε τίποτα γιατί η μέθοδος είναι χρεοκοπημένη».

Πρότεινε δε να ενοποιηθούν δομές του υπουργείου Ανάπτυξης και του υπουργείου Εξωτερικών και να δοθούν «κατευθύνσεις και δικαίωμα στους πρέσβεις ώστε να προχωρήσουν σε προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού και να εντοπίζουν οικονομικούς παράγοντες που επιθυμούν να επενδύσουν στην χώρα μας»

Keywords
Τυχαία Θέματα