Χαμός στην Ηλεία από τη νεροποντή

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζουν οι αγροτικοί δρόμοι στα δημοτικά διαμερίσματα Γερακίου και Περιστερίου του δήμου Ήλιδας, καθώς δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα από την κακοκαιρία που επικράτησε στην περιοχή.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι δυνατοί άνεμοι, προκάλεσαν σοβαρά κατολισθητικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα αγροτικοί δρόμοι να υποχωρήσουν, σε πολλά σημεία έχουν γίνει αδιάβατοι, ενώ από την κακοκαιρία δεν γλίτωσαν ούτε τα γεφύρια.

Η κατάσταση στο δημοτικό διαμέρισμα Περιστερίου είναι τραγική, ενώ για ακόμη μία φορά αποκλείστηκε ο δρόμος Περιστέρι-

Οινόη, αφού κατέρρευσε μεγάλο τμήμα του βουνού στη θέση «Λεσσά». Στο συγκεκριμένο σημείο δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται το ίδιο πρόβλημα και οι όποιες παρεμβάσεις έχουν γίνει μέχρι σήμερα, δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βρίσκονται αποκομμένοι από τις περιουσίες τους, αφού δεν είναι δυνατή η διέλευση των οχημάτων.

«Πρέπει άμεσα να γίνουν παρεμβάσεις, γιατί η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από τραγική. Έχουμε προειδοποιήσει κατ’ επανάληψη το δήμο Ήλιδας και έπρεπε να είχαν ληφθεί μέτρα. Αυτή τη στιγμή οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στο Περιστέρι δεν μπορούν να πάνε στις περιουσίες τους. Όλοι οι αγροτικοί δρόμοι της περιοχής έχουν διαλυθεί και πρέπει να αποκατασταθούν οι ζημιές» ανέφερε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Περιστερίου κ. Θανάσης Σεϊντής.

Σοβαρά όμως είναι και τα προβλήματα στο δημοτικό διαμέρισμα Γερακίου, καθώς σημειώθηκαν κατολισθήσεις στα πρανή της Σοχιάς στην είσοδο του δημοτικού διαμερίσματος, ενώ πολλά είναι τα προβλήματα σε γεφύρια, κυρίως στα ανατολικά του Γερακίου, εκεί που βρίσκεται η πρώτη γέφυρα της Σοχιάς.

Εξαιτίας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί κινδυνεύουν παρόχθιες ιδιοκτησίες και ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Γιώργος Κατσαντώνης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

«Είναι πάρα πολλά τα προβλήματα και αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν σπίτια και οικόπεδα που βρίσκονται κατά μήκος της Σοχιάς. Η βροχή και οι άνεμοι είχαν τόσο μεγάλη ένταση, που δεν άντεξαν ούτε τα γεφύρια και παρασύρθηκαν από τα νερά. Χρίζει άμεσης επέμβασης η περιοχή».

Από την κακοκαιρία δεν γλίτωσαν ούτε τα δημοτικά διαμερίσματα στην περιοχή της Πηνείας και υπάρχουν πολλά προβλήματα σε αγροτικούς δρόμους και γέφυρες, στα δημοτικά διαμερίσματα Λάττα, Λαγανά και Ροδιά. Μεγάλες κατολισθήσεις σημειώθηκαν και στην ευρύτερη περιοχή της Βουλιαγμένης, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί η ιερά μονή του Σωτήρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα