Χαμόγελα και έντονο παρασκήνιο στη συνάντηση Τσίπρα - Παπανδρέου

Πολλά χαμόγελα και έντονο παρασκήνιο κρύβεται πίσω από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό για τις καθιερωμένες ευχές την Κυριακή του Πάσχα

και κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, του ζήτησε να έχουν συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντάει θετικά και αυτή να πραγματοποιείται το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η συνάντηση ωστόσο, πέρα από το τυπικό χαρακτήρα της, αφού πρόκειται για τον πρώην και τον νυν πρωθυπουργό, πυροδότησε έντονη φημολογία. Πολλοί ήταν εκείνοι που ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος και η εμπειρία του Γιώργου Παπανδρέου από το 2011 όταν και έθεσε πρώτος αυτό το θέμα.

Μία ακόμα φήμη συνδέεται με τις επαφές που θα πραγματοποιήσουν Γιάννης Βαρουφάκης και Νίκος Κοτζιάς στις ΗΠΑ και την αξιοποίηση των επαφών που διαθέτει ακόμα και σήμερα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ο Γιώργος Παπανδρέου.

Η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό ήταν τουλάχιστον τυπική.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε:

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον πρωθυπουργό για θέματα στην Ελλάδα, στην ΕΕ και διεθνώς. Οι θέσεις μου είναι γνωστές και επιβεβαιώνονται οι αλήθειες από όσα ζούμε. Πατριωτικός σκοπός ήταν και παραμένει να μείνει η Ελλάδα όρθια και να διατηρήσει μια σκληρή κατάκτηση, να μείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης. Βέβαια θέλαμε και μια άλλη Ευρώπη με αλληλεγγύη, μια Ευρώπη της πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης. Για αυτή την Ευρώπη παλεύουμε. Είμαστε μέσα σε μια συντηρητική Ευρώπη και μέσα σε αυτό πρέπει να κινηθούμε. Πρέπει να γίνουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που ξεκινήσαμε το 2009 και έμειναν στη μέση. Για να διαμορφώσουμε ένα κράτος δικαίου που θα μας επιτρέψει να σταθούμε στα πόδια μας. Εμείς για αυτόν το στόχο θα παλέψουμε και θα βοηθήσουμε».

Ο πρώην πρωθυπουργός μετά τις δηλώσεις είχε συνομιλία με δημοσιογράφους στην οποία στάθηκε κυρίως σε τέσσερα θέματα. Τη διαπραγμάτευση, την εξεταστική για το Μνημόνιο, για το δημοψήφισμα αλλά και τη διάθεση βοήθειας που υπάρχει.

Ο,τι κι αν σημαίνει το τελευταίο...

Keywords
Τυχαία Θέματα