"Μπαράζ" συλλήψεων στη Γαλλία για συνεργασία με τρομοκράτες

Σε δώδεκα συλλήψεις προχώρησε η γαλλική αστυνομία στο πλαίσιο της συνέχισης της έρευνας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι συλλήψεις επικεντρώθηκαν στα νότια προάστια του Παρισιού, περιλαμβανομένης της περιοχής του Μονρούζ όπου μια νεαρή αστυνομικός είχε σκοτωθεί κατά τις επιθέσεις. Οι συλληφθέντες , εννέα άντρες και τρεις γυναίκες, ανακρίνονται ως ύποπτοι για «παροχή όπλων και οχημάτων» στους

τρεις εκτελεστές. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η αστυνομία παρακολουθούσε τους υπόπτους , μετά την ταυτοποίηση γενετικού υλικού που βρέθηκε στα αυτοκίνητα των δραστών και την διαπίστωση ότι επικοινωνούσαν συχνά με τους δράστες.

Εξάλλου βέλγοι ανακριτές ανακοίνωσαν πως προσπαθούν να διαπιστώσουν αν ένας άνδρας που κρατείται στο Σαρλερουά ως ύποπτος για λαθρεμπόριο όπλων, είχε διασυνδέσεις με τον Αμεντί Κουλιμπαλί, τον ένοπλο που την περασμένη εβδομάδα σκότωσε τέσσερις εβραίους σε εβραϊκό σούπερ-μάρκετ στο Παρίσι.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν αφού Βέλγοι αστυνομικοί σκότωσαν δύο άνδρες οι οποίοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους στη διάρκεια μιας από τις πάνω από δέκα επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν χθες, Πέμπτη, εναντίον μιας ισλαμιστικής οργάνωσης και αφού η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε δύο πρόσωπα έπειτα από μία από τις επιδρομές που πραγματοποίησε σε 11 ιδιοκτησίες που συνδέονται με ριζοσπαστικούς σαλαφιστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα