Μπαλάφας: Δεν αποκλείεται να έχουμε και τώρα συμφωνία

«Δεν αποκλείεται τελικά να έχουμε και τώρα μια συμφωνία με πάλι σχετικά μικρό ορίζοντα. Είναι δεδομένη η αποφασιστικότητα ότι δεν πρόκειται να γονατίσουμε και να ταπεινωθούμε, είναι σαφέστατες οι προτάσεις μας, κανείς δεν μπορεί πια να μας κατηγορήσει», ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του Alpha ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Μπαλάφας.

Όπως σημείωσε ο κ. Μπαλάφας, «χρειάζεται ψυχραιμία, είμαστε σε κρίσιμο σημείο.

Οι δανειστές δεν έχουν πείσει ότι θέλουν αμοιβαία επωφελή κατάληξη, υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Το ξέρουν αλλά παίζεται κι ένα παιχνίδι εκβιασμών και απειλών της τελευταίας στιγμής. Από την αρχή βλέπαμε πού το πάνε, μιλάγαμε για κυνισμό από την πλευρά τους».

«Η δική μας ολοκληρωμένη πρόταση τους ανάγκασε να ανοίξουν τα χαρτιά τους, δεν υπήρχε καμιά ελπίδα ότι θα υπήρχε θετική κατάληξη, η μάχη συνεχίζεται. Έδωσε δείγμα γραφής ο πρωθυπουργός για τα αδιαπραγμάτευτα ζητήματα. Εμείς έχουμε κάνει υποχωρήσεις, δεν είναι επιλογή μας η σύγκρουση».

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών λέγοντας ότι «εκλογές ή ο,τιδήποτε άλλο δεν είναι δική μας επιθυμία, όμως ο δραματικός χαρακτήρας των εξελίξεων μας αναγκάζει να μην μπορούμε να αποκλείσουμε τέτοιο ενδεχόμενο».

Ο κ. Μπαλάφας τόνισε ότι «χρειάζεται συσπείρωση κι εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό και τη διαπραγματευτική ομάδα. Ζητάμε μια αμοιβαία επωφελή λύση κι έχουμε όλα τα δίκια με το μέρος μας».

Πρόσθεσε ότι «χωρίς ένα ευρώ από αυτά που μας χρωστάνε, έχουμε καταφέρει να πληρώνουμε τις δεσμεύσεις μας. Οι ημερομηνίες είναι καθοριστικές, ο ορίζοντας είναι πολύ μικρός χρονικά. Φαίνεται σε όλον τον κόσμο ότι η Ελλάδα έχει κάνει όλες τις προσπάθειες».

Ανέφερε, τέλος, πως «αναγνωρίζουμε ότι κάποιοι παράγοντες, και κυρίως η ΕΕ, κράτησαν θετική στάση στη συζήτηση. Είναι χαρακτηριστική η διαφοροποίηση του Σόιμπλε, τα θέλει όλα. Ίσως κάποιοι προσβλέπουν και σε μια διαίρεση της Ευρωζώνης και της ΕΕ ή και διάλυση».

Keywords
Τυχαία Θέματα