Αβραμόπουλος: "Το Δεκέμβριο του 2012 ξεκίνησε το ξήλωμα των ΜΚΟ"

Μια και πολύς λόγος γίνεται για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και πιο συγκεκριμένα τη συγκεκριμένη που είχε «αναλάβει» την αποναρκοθέτηση πολύπαθων από πολέμους και εμφύλιες συγκρούσεις περιοχές του πλανήτη μας, καλό είναι να θυμηθούμε ποιος ξεκίνησε όλη αυτή τη διαδικασία ερευνών, τουλάχιστον σε θεσμικό επίπεδο.

Κάτι που θύμισε ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Τσιάρας μιλώντας στον τύπο (ΣΚΑΙ), όπου αναφέρθηκε στη διαδικασία «εσωτερικής» ερεύνης στο Υπουργείο Εξωτερικών που είχε προκληθεί με αφορμή την ερώτηση που είχε απευθύνει το 2012 προς τον τότε

Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Όταν ο τότε ΥΠΕΞ και νυν Υπουργός Εθνικής Αμύνης (και με 15ετή προϋπηρεσία ως διπλωμάτης καριέρας στο ΥΠΕΞ) διάβασε πορίσματα και εκθέσεις που συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση για τα έργα και τις ημέρες 176 ΜΚΟ, θεώρησε το όλο θέμα πάρα πολύ σοβαρό και ζήτησε να προωθηθεί αμέσως στους υπεύθυνους για περαιτέρω ενδελεχή διερεύνηση, πάντα σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο ενημέρωσε αμέσως, σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες.

Η υπόθεση της συγκεκριμένης οργανώσεως για την αποναρκοθέτηση περιοχών που ζημίωσε το Δημόσιο με 9 εκατ. ευρώ με χρήματα που δόθηκαν από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του ΥΠΕΞ από το 2000, επί πρωθυπουργίας Κ.Σημίτη και ΥΠΕΞ τον Γ.Παπανδρέου, επί των οποίων ξεκίνησε το όπως αποκαλύπτεται σήμερα «πάρτυ των ΜΚΟ». Όπως προκύπτει από την έρευνα αυτή σημειώθηκε υπερδιπλασιασμός των δαπανών προς τις ΜΚΟ από το 2002 στο 2003, όταν τα κονδύλια ανήλθαν σε 18,096 εκατομμύρια ευρώ!

Το 2010, όταν η κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου υπόγραψε το πρώτο καταστρεπτικό Μνημόνιο, ο διάδοχός του στο ΥΠΕΞ και τότε στενότατος συνεργάτης του πρωθυπουργού, και νυν Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Δρούτσα ανακοινώθηκε η δραστική περικοπή των κονδυλίων προς τις ΜΚΟ σε 1,95 εκατ. ευρώ. Όμως η έρευνα Αβραμόπουλου αποκάλυψε ότι παρά τις επίσημες τοποθετήσεις Δρούτσα διαπιστώθηκε μια αδικαιολόγητη αύξηση στα λεγόμενα «μυστικά κονδύλια», που ενώ για το 2010 προβλέπονταν 18 εκατ. Ευρώ, τελικά δόθηκαν 56,073 εκατ. ευρώ!

Αμέσως ο Αβραμόπουλος ενημέρωσε τον Α.Σαμαρά, ο οποίος του είπε να προχωρήσει το θέμα, οπότε ο τότε ΥΠΕΞ ζήτησε άμεσα την παρέμβαση του τότε οικονομικού εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη ώστε να εντοπιστούν και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι, κάτι που γίνεται τώρα.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα