Αβραμόπουλος: Η ποιότητα των στελεχών μας ήταν πάντα το κυρίαρχο αξίωμα της Πατρίδας

«Η ποιότητα του στελεχιακού δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ήτανε πάντοτε το κυρίαρχο αξίωμα ασφάλειας της πατρίδας», τόνισε στη σύντομη αλλά εμπεριστατωμένη ομιλία του ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την τελετή απονομής των πτυχίων στους αποφοίτους σπουδαστές της 66ης εκπαιδευτικής σειράς και της 3ης σειράς διαδικτυακής μάθησης της Σχολής Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ), η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Ρηγίλλης.

Και

συνέχισε ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος τονίζοντας τα εξής: «Με την ποιότητα του στελεχιακού της δυναμικού, μπορούμε βέβαια να εγγυόμαστε, την ασφάλεια των συνόρων μας, την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας. Συνάμα και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του κρατικού μηχανισμού σε οποιαδήποτε κρίση, φυσική ή ανθρωπιστική, σαν και αυτές που έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια. Και δεν αρκούμεθα μονάχα στο να τα διασφαλίζουμε για την πατρίδα μας, αλλά όταν μας δίνεται η δυνατότητα, να προσφέρουμε αυτές τις δυνατότητες και τις υπηρεσίες σε γειτονικές χώρες. απέναντι στις οποίες στεκόμαστε με σεβασμό και αναγνώριση για την προσπάθεια που καταβάλλουν να ξεπεράσουν τα δικά τους προβλήματα». Κατέληξε δε σημειώνοντας ότι «όλα αυτά που σας είπα πρωτύτερα σε συνδυασμό με τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί σε παγκόσμιο πλέον περιβάλλον, απαιτούν σωστούς επαγγελματίες, κατηρτισμένους, με συνείδηση της αποστολής τους. Με αντίληψη για το πώς εξελίσσονται τα πράγματα, όχι μονάχα στην ευρύτερη περιφέρειά μας, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο».

Συνολικά αποφοίτησαν από τις δύο εκπαιδευτικές σειρές 138 ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ένας του Π.Σ., τρεις αξιωματικοί από την Κύπρο, ένας από την Αρμενία, ένας από την Αίγυπτο, ένας από τη Γερμανία και δύο μόνιμοι υπάλληλοι. Τυπικώς αρχηγός της σειράς ήταν για πρώτη φορά στην ιστορία της ΣΕΘΑ γυναίκα αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, η Ταξίαρχος (ΥΝ) Παπαδάκη Σταυρούλα της Πολεμικής Αεροπορίας. Να σημειώσουμε εδώ ότι παραδοσιακώς αρχηγός της Τάξεως στη ΣΕΘΑείναι ο ιεραρχικώς παλαιότερος αξιωματικός-σπουδαστής, που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν η Ταξίαρχος Νοσηλευτικής της ΠΑ.

Στην τελετή παρευρέθηκε η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, οι Αρχηγοί ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευ.Αποστολάκης ΠΝ, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευ.Τουρνάς και ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρ.Μανωλάς, καθώς και εκπρόσωποι της ηγεσίας των Σωμάτων Ασφαλείας.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα