Αβραμόπουλος: Ας επικαιροποιήσουμε τα μηνύματα της εποχής του ‘40

Την ανάγκη επικαιροποιήσεως των ανώτερων μηνυμάτων της εποχής του ’40 και από τους σημερινούς Έλληνες επισήμανε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την Ημερήσια Διαταγή του προς το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγη ώρα.

«Η σημερινή επέτειος αποτελεί μια ευκαιρία για να επικαιροποιήσουμε τα ανώτερα εθνικά μηνύματα της εποχής εκείνης και ν’ αποκτήσουμε ξανά δύναμη, αυτοπεποίθηση

και ελπίδα, για να ξαναδώσουμε στην Ελλάδα μας την προοπτική, το κύρος και τον δυναμισμό που της αξίζει, στο όνομα των θυσιών του ελληνικού λαού και των ονείρων της νεώτερης γενιάς», τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός στην Η.Δ. του.

Σε άλλο σημείο της ο ΥΕΘΑ, αφού σημείωσε ότι «Τιμούμε την πίστη στην ελευθερία και τη δημοκρατία. Γιατί η Ελλάδα είναι ταυτόσημη με την ελευθερία και τη δημοκρατία….Τιμούμε το πνεύμα ενότητας…Δεν υποστείλαμε την σημαία ακόμα και όταν όλα ήταν εναντίον μας», τόνισε ότι «Αυτό το ιστορικό μάθημα δεν πρέπει να αφήσουμε να λησμονηθεί». Και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα και πάλι με συνέπεια, πείσμα και επιμονή σταδιακά αλλά σταθερά τα καταφέρνει, επιστρατεύοντας όλες τις εθνικές δημιουργικές της δυνάμεις και με σύνεση, τόλμη, αυτογνωσία και αποφασιστικότητα, θα ανοίξει και πάλι το δρόμο της ανάπτυξης, της προόδου και της προοπτικής. Είναι ώρα να ξαναβρούμε αυτή την ελληνική ψυχή για να ξεπεράσουμε όλα εκείνα που απογοήτευσαν, πίκραναν και πλήγωσαν τον λαό μας».

Ο ίδιος κατέληξε την Η.Δ. του επισημαίνοντας με έμφαση τη χαρά και την τιμή του που και ο ίδιος ανήκει σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων. «Θέλω να γνωρίζετε, ότι με τιμή και υπερηφάνεια βρίσκομαι και εγώ στις τάξεις της μεγάλης αυτής οικογένειας των Ενόπλων Δυνάμεων και να είσθε βέβαιες και βέβαιοι, ότι θα στέκομαι στο πλευρό σας, στη συλλογική όλων μας προσπάθεια να κρατήσουμε το εθνικό αμυντικό μας σύστημα στο ύψος, που οι ελπίδες και οι θυσίες των Ελλήνων αλλά και το εθνικό μας χρέος επιβάλλει» τόνισε χαρακτηριστικά.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα