Άσκηση ναρκαλιείας "ΑΡΙΑΔΝΗ 2013"

Συμμαχική άσκηση με τη συμμετοχή και μονάδων του Ελληνικού Στόλου πρόκειται να ξεκινήσει αύριο στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού κόλπου με την επωνυμία «ΑΡΙΑΔΝΗ 2013».

Η πολυεθνική άσκηση ναρκοπολέμου «ΑΡΙΑΔΝΗ 2013», που διοργανώνεται ετησίως από το Πολεμικό Ναυτικό, θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου πελάγους και του Πατραϊκού κόλπου το διάστημα 4-13 Νοεμβρίου. Από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν η φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ», το ναρκοθηρευτικό «ΕΥΡΩΠΗ», η

κανονιοφόρος «Μαχητής», στοιχεία βατραχανθρώπων της Διοικήσεως Υποωρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), της Ναυτικής Διοικήσεως Ιονίου, καθώς και πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Επίσης στην άσκηση αυτή συμμετέχει και η μόνιμη αντιναρκική δύναμη του ΝΑΤΟ SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Counter Measures Group 2), υπό τις διαταγές του Γερμανού Διοικητή Αντιπλοιάρχου Matthias Seipel, της οποίας ο υποδιοικητής (με τον τίτλο του «Επιστολέως») είναι Έλληνας πλωτάρχης. Προηγουμένως, η συμμαχική ναυτική δύναμη θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένη επίσκεψη «καλής θελήσεως» στο λιμάνι της Πάτρας το διάστημα 1-4 Νοεμβρίου, αποτελούμενη από τα Γερμανικά πλοία FGS “Mosel”, που χρησιμεύει ως «πλοίο διοικήσεως» και FGS “Rottweil”, το Τουρκικό TGC “Erdemli” και το Βρετανικό HMS “Penzance”.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα