Άρση ασυλίας για Μιχαλολιάκο, Παππά και Λαγό



Την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποφάσισε πριν από λίγο η Ολομέλεια της Βουλής με 223 ΝΑΙ έναντι 1 παρών του Νίκου Νικολόπουλου.

Κατά την απολογία του ο Νίκος Μιχαλολιάκος

έκανε λόγο για ψευτοδημοκράτες που έστησαν σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής αναφερόμενος σε χάλκευση στοιχείων και κατηγορητήρια που κατασκευάστηκαν με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις. Ο κ. Μιχαλολιάκος κατήγγειλε ότι αν και αρχηγός του 3ου κόμματος οδηγήθηκε με χειροπέδες στη Βουλή και υποστήριξε ότι του έχουν απαγορευθεί ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα. «Ζούμε σε ένα κράτος εισαγγελέων» είπε.

«Είμαι ένας αμετανόητος χρυσαυγίτης, ένας αμετανόητος εθνικιστής» πρόσθεσε ο κ. Μιχαλολιάκος και επεσήμανε ότι δεν φοβάται τη φυλακή κι ότι είναι τίτλος τιμής οι χειροπέδες και η δίωξη για τις ιδέες του. Έκλεισε μάλιστα την ομιλία του με στίχους του Σολωμού λέγοντας : "Χαρές και πλούτη κι αν χαθούν, και τα βασίλεια κι όλα, τίποτα δεν είναι σαν στητή, μένει η ψυχή κι ολόρθη", και πρόσθεσε «Δεν θα μου λυγίσετε την ψυχή· είμαι ένας αμετανόητος χρυσαυγίτης, ένας αμετανόητος εθνικιστής».

Αυτό που προκάλεσε αίσθηση ήταν ότι τόσο ο αρχηγός της ΧΑ όσο και ο έτερος συγκατηγορούμενός του Χρήστος Παππάς προσπάθησαν να εμπλέξουν πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε συνομιλίες τύπου Μπαλτάκου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Μπαλτάκος δεν ήταν ο μόνος που επιχείρησε να τους προσεταιριστεί. Ανέφερε μάλιστα ονομαστικά στον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Γ. Μουρούτη λέγοντας ότι στο κινητό του υπήραν κλήσεις του κ. Μουρούτη αλλά και δύο ακόμα Υπουργών της νέας Δημοκρατίας τους οποίους δεν κατονόμασε λέγοντας ότι και αυτοί είχαν προσπαθήσει να έρθουν σε επαφές με βουλευτές της ΧΑ.

Από την πλευρά του ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι ακόμα και ο Πρωθυπουργός είχε ρωτήσει κοινό τους γνωστό τι κάνει ο Παππάς, «Ενδιαφερθήκατε για μένα ή ζηλέψατε τη δόξα του πολιτικού σας μέντορα Ευάγγελου Αβέρωφ;»πρόσθεσε ο κ. Παππάς. Παράλληλα επικαλέστηκε και συνομιλία του με τον Άδωνη Γεωργιάδη υποστηρίζοντας ότι ο Υπουργός Υγείας του είχε πει : Επικαλέστηκε «προτιμώ ο γιος μου στα 16 να είναι χρυσαυγίτης, παρά συριζέος και κομμουνιστής».
Ο κ. Παππάς ενέπλεξε σε ανάλογες συζητήσεις και τον Υπουργό Πολιτισμού Π.Παναγιωτόπουλο αλλά και τον κ. Τσιάρα για τη γνωστή ιστορία με τα ραντεβού στο ιατρείο του.

Αναφορικά με το κατηγορητήριο ο κ. Μιχαλολιάκος είπε ότι κατείχε το όπλο για την προσωπική του ασφάλεια, καθώς είναι στόχος τρομοκρατών, όπως φάνηκε από τη διπλή δολοφονία των μελών της ΧΑ έξω από τα γραφεία στο Ν.Ηράκλειο, ενώ το ίδιο επιχείρημα επικαλέστηκε και ο Γιάννης Λαγός.

Η ένταση εντός της Ολομελείας κορυφώθηκε όταν οι ΑΝ.ΕΛ συντάχθηκαν με την άποψη της Χρυσής Αυγής ότι η διαδικασία είναι άκυρη καθώς έχει παρέλθει το τρίμηνο από την ημέρα που διαβιβάστηκε η δικογραφία. Ο κ. Μαρκογιαννάκης γνωστοποίησε ότι για το θέμα έχει ήδη αποφανθεί το εφετείο λέγοντας πως στο τρίμηνο δεν μπορεί να συνυπολογίζεται το κλείσιμο της Βουλής για Πάσχα και εκλογές με αποτέλεσμα να μην υφίσταται θέμα παραγραφής, ενώ για το θέμα έχει ήδη νομολογήσει το Εφετείο Αθηνών. Οι ΑΝ.ΕΛ δεν ικανοποιήθηκαν και αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας ακολουθώντας τη Χρυσή Αυγή η οποία είχε αποχωρήσει λίγο νωρίτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα