"Αρκαδία Χαίρε": Ο Φίλιππος Κουτσαφτής επιστρέφει με ένα νέο ντοκιμαντέρ

Όσοι είχαν δει την "Αγέλαστο Πέτρα" είχαν γνωρίσει και τον εμπνευστή της Φίλιππο Κουτσαφτή. Με την εκπληκτική ματιά του , που διαπερνά οριζόντια τον χρόνο, ο φακός του Φίλιππου Κουτσαφτή κινηματογραφούσε επί 10 ολόκληρα χρόνια την Ελευσίνα, καταγράφοντας τη ζωή κι ενίοτε το θάνατο των απλών κατοίκων της. Παράλληλα παρακολουθούσε και τις αλλαγές που συντελούνταν σε ένα μυθικό τόπο, συνδεδεμένο με τον μύθο της θεάς Δήμητρας και τα Ελευσίνια Μυστήρια. Έναν τόπο, ο οποίος εκβιομηχανοποιήθηκε αλλά ποτέ δεν έχασε την λάμψη που εξέπεμπε. Αυτό κατέγραψε και ο Φίλιππος Κουτσαφτής

και τιμήθηκε με το Πρώτο Βραβείο Ταινίας Τεκμηρίωσης στα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας το 2000, καθώς επίσης και με το Βραβείο καλύτερης ταινίας της Π.E.K.K. (Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου), αλλά και Βραβείο Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

Ο Φίλιππος Κουτσαφτής επιστρέφει αυτή την φορά στην Αρκαδία.

Το "Αρκαδία Χαίρε" η καινούργια του, πολυαναμενόμενη ταινία, είναι η δική του περιπλάνηση σε έναν τόπο τόσο φορτισμένο με μύθους και αναφορές που μοιάζει να κατοικεί σε ένα πεδίο που δεν ανήκει αποκλειστικά στην σύγχρονη πραγματικότητα.

Με τον ίδιο τον σκηνοθέτη στην διεύθυνση φωτογραφίας, τον Κώστα Βαρυμπομπιώτη στον ήχο, την Ιωάννα Σπηλιοπούλου στο μοντάζ και τον Κωνσταντίνο Βήτα στην μουσική, το φιλμ, μοιάζει να χαρτογραφεί όχι απαραίτητα μια ιστορική διαδρομή, μα σαν να αναζητά την ουσία ενός τόπου. Ενός τόπου που έχει την δική του ξεχωριστή θέση στον χρόνο και τον χώρο, αλλά και στην συνείδηση αμέτρητων ανθρώπων ανά τους αιώνες, που ονειρεύτηκαν το ιδανικό της, ή τα όσα η Αρκαδία συμβολίζει.

Και όπως λέει "Η Αρκαδία ξεκινάει άγνωστο πότε. Η δική μας προσπάθεια δεν είναι παρά στιγμές πάνω στην ατέλειωτη γραμμή του χρόνου. Σαν ένα βλέμμα. Σαν ένα καρέ. Σαν ένα κεραμεικό όστρακο. Θραύσμα. Εt in Arcadia ego"

To τρέιλερ:

Keywords
Τυχαία Θέματα