Απορρίπτουν την ελληνική πρόταση οι Γερμανοί;

Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες που έρχονται από τη Γερμανία για την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους καθώς και τα δύο κείμενα-προτάσεις που θα τεθούν προς συζήτηση.

Ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μάρτιν Γιέγκερ, μιλώντας νωρίτερα για τη διαπραγμάτευση απέρριψε ουσιαστικά την ελληνική πρόταση λέγοντας χαρακτηριστικά "Έχω την εντύπωση ότι η λίστα (των μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας) δεν θα είναι η τελική λύση

για το πρόβλημα. Για εμάς, η σχετική βάση για τις συζητήσεις θα ήταν η πρόταση της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ."

Μέρκελ

«Στόχος μας είναι να επιτευχθεί σύντομα συμφωνία με την Ελλάδα» ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ προσθέτοντας ότι «οι Ευρωπαίοι ηγέτες εργάζονται εντατικά προς αυτή την κατεύθυνση».

Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, η Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε ότι «η Γερμανία εργάζεται με την Ελλάδα και τους θεσμούς για να ολοκληρωθεί η συμφωνία εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει οριστεί».

Deutsche Welle: Κοντά στην επίτευξη συμφωνίας;

Πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας φέρονται να βρίσκονται Ελλάδα και δανειστές σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες των γερμανικών μέσων ενημέρωσης τα οποία δίνουν μία διαφορετική εικόνα. Από την πλευρά ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ εκτίμησε ότι όλα εξαρτώνται τώρα από την ελληνική πλευρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα