Απομακρύνονται από τον τόπο της τραγωδίας οι σοροί των επιβάτων

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν τέσσερις ημέρες για να απομακρυνθούν από τον τόπο της συντριβής οι σοροί των επιβατών και του πληρώματος του μοιραίου Boeing.

Τουλάχιστον 169 σοροί τοποθετήθηκαν σε ειδικά βαγόνια σε σιδηροδρομικό σταθμό 15χλμ από το σημείο της τραγωδίας, εν αναμονή της άφιξης των ειδικών της διεθνούς κοινότητας.

Οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ, οι οποίοι τις προηγούμενες μέρες επιχείρησαν να πλησιάσουν το σημείο της συντριβής, αλλά εμποδίστηκαν από τους αυτονομιστές

αντάρτες, επέστρεψαν.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ανταποκριτή του BBC, δεν παρατηρείται η εικόνα των προηγούμενων ημερών: οι αντάρτες και οι παραστρατιωτικοί έχουν εξαφανιστεί.

Αρχικά, ο ανταποκριτής της εφημερίδας Guardian δήλωσε ότι οι σοροί έχουν τοποθετηθεί σε ειδικά βαγόνια, χωρίς όμως κανείς να μπορεί να πει με βεβαιότητα τι θα ακολουθήσει.

Σε tweet του ανταποκριτή της Wall Street Journal αναφέρεται ότι το τρένο βρίσκεται στο σταθμό της πόλης Τόρεζ, 15χλμ από το σημείο της συντριβής. Ο ίδιος ρώτησε αργότερα και τους μηχανοδηγούς, αλλά ούτε εκείνοι είχαν ενημέρωση.

Αργότερα πάντως, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο που επικαλείται τον ΟΑΣΕ, οι παρατηρητές ενημερώθηκαν ότι το τρένο θα παραμείνει στο Τόρεζ εν αναμονή της άφιξης των διεθνών εμπειρογνωμόνων.

Η διαβεβαίωση δόθηκε στους παρατηρητές του ΟΑΣΕ στον σταθμό της Τορέζ, δήλωσε ο εκπρόσωπός τους Μίκαελ Μποκιούρκιβ σε τηλεφωνική συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από το σημείο της συντριβής, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο.

Θολό είναι το τοπίο και σε σχέση με τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου. Το Σάββατο, ουκρανικές αρχές ανέφεραν ότι δεν έχουν καμία πληροφόρηση, ενώ την Κυριακή εκπρόσωπος των ανταρτών δήλωσε ότι αυτά έχουν μεταφερθεί στο Ντόνετσκ, χωρίς να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.

Πάντως σε φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή, εικονίζονται δύο άτομα να κρατούν στο χέρι τους μια συσκευή που μοιάζει με τα λεγόμενα «μαύρα κουτιά» των αεροπλάνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα