Απολύτως επιτυχής δοκιμή καταδύσεως μεγίστου βάθους του Υ/Β "ΠΙΠΙΝΟΣ"

Μία πολύ σημαντική στιγμή προς την πλήρη επιχειρησιακή αξιοποίηση του νέου υποβρυχίου του Στόλου «ΠΙΠΙΝΟΣ» (S-121), τύπου Type-214 AIP, κλάσεως «Παπανικολής», πραγματοποιήθηκε σήμερα με απόλυτη επιτυχία, γεγονός που προκάλεσε πλατειά χαμόγελα ικανοποιήσεως στους αρμοδίους του ΠΝ.

Συμφώνως με έγκυρες ναυτικές πηγές, σήμερα, το υποβρύχιο «ΠΙΠΙΝΟΣ» εκτέλεσε δοκιμές μεγίστου βάθους καταδυόμενο στο μέγιστο προβλεπόμενο από τους κατασκευαστές βάθος στην θαλάσσια περιοχή νοτίως της Ύδρας, όπου υπάρχουν μεγάλα βάθη και η συγκεκριμένη δοκιμή μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια.

Οι ίδιες

πηγές επισήμαιναν ότι «τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά», όπως και τα μέχρι τώρα αντίστοιχα αποτελέσματα των δοκιμών εν καταδύσει, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από το εκσυγχρονισμένο υποβρύχιο «ΩΚΕΑΝΟΣ», Type-209/1200 AIP, που είναι πολύ ενθαρρυντικά και αυτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε γενικές γραμμές, η εξέλιξη των εν πλω δοκιμών των δύο υποβρυχίων είναι τέτοια, που δίνει ιδιαίτερα αισιόδοξα μηνύματα για την επιτυχή ολοκλήρωση του συνόλου των δοκιμών εντός του χρονοδιαγράμματος, που έχει τεθεί.

Τέλος και το αντίστοιχο πρόγραμμα ολοκληρώσεως των υπολοίπων δύο υποβρυχίων Type-214 AIP, στις εγκαταστάσεις των «Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ» (ΕΝΑΕ0, εξελίσσεται ομαλώς, ενώ αναμένεται εντός του προσεχούς Ιανουαρίου 2015, η καθέλκυση και του τρίτου στη σειρά και δεύτερου κατασκευασμένου στην Ελλάδα, υποβρυχίου «ΜΑΤΡΩΖΟΣ».

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Αναζητήσεις
υποβρυχιο ματρωζος 214
Τυχαία Θέματα