Αποφυλακίζεται ο Στάθης Μπούκουρας

Εκτός φυλακής βρίσκεται από σήμερα ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Στάθης Μπούκουρας. Με απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, που έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της εγγυοδοσίας των 10.000 ευρώ, ο κ. Μπούκουρας θα μεταβεί χωρίς χειροπέδες στη Βουλή για την αποψινή ψηφοφορία.

Στην απόφαση του συμβουλίου κεντρικό ρόλο έπαιξε η το γεγονός ότι ο Στάθης Μπούκουρας έχει διαχωρίσει τη θέση του από τη Χρυσή Αυγή. «Το συμβούλιο Εφετών ομόφωνα απεφάνθη με βούλευμα του, την μη παράταση της προσωρινής κράτησης του κου Μπούκουρα, δεχόμενο οτι, μετά την ουσιαστική αποχώρηση του απο το κόμμα της Χρυσής Αυγής, δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων. Είναι μια πρώτη δικαίωση στον αγώνα του για την απόδειξη της αθωότητας του», δήλωσε η συνήγορός του Βάσω Πανταζή

Την ίδια ώρα, αναμένεται άμεσα σύμφωνα με πληροφορίες, να εκδοθεί το βούλευμα για την παραπομπή ή μη και ποιων εκ των κατηγορουμένων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στην οποία αποδίδονται σωρεία κακουργηματικών πράξεων που φέρονται να τέλεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής. Υπενθυμίζεται, οτι ο εισαγγελέας και νυν προϊστάμενος του Εφετείου Αθηνών Ισίδωρος Ντογιάκος με την πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο έχει ζητήσει να καθίσουν στο εδώλιο 70 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων και 18 βουλευτές του κόμματος, για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα