Αποφυλακίστηκαν με όρους Μιχαλολιάκος - Λαγός

Αποφυλακίστηκαν ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Λαγός, μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, λόγω λήξης του 18μήνου προσωρινής κράτησης.

Και οι δύο ήταν προσωρινά κρατούμενοι, από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2013, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξης σε αυτή.
Ο Γιάννης Λαγός εξερχόμενος, δήλωσε

μέσα από το αυτοκίνητο, «Χρυσή Αυγή, γερά δυνατά, όλα καλά θα πάνε».

Ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου τόνισε ότι ο πελάτης του θα βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό και ότι σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η δίκη της Χρυσής Αυγής και ότι θα δικαιωθούνε. Πρόσθεσε επίσης ότι θα προσπαθήσει να άρει τον κατ' οίκον περιορισμό.

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή αναφέρει ότι «μετά από 18 μήνες παράνομης κράτησης που διατάχθηκαν με ανυπαρξία στοιχείων και με την κάλυψη του γεγονότος ότι οι ανακριτές δεν οφείλουν να τεκμηριώσουν την κρίση τους, οι Συναγωνιστές είναι ελεύθεροι. Παρόλα αυτά οι απεχθείς περιοριστικοί όροι παραμένουν, αφού το καθεστώς φοβάται την φωνή της Αλήθειας, την φωνή της Χρυσής Αυγής».

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό, όρος που του είχε επιβληθεί για κατηγορίες που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Παράλληλα το δικαστικό συμβούλιο του επέβαλε και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Σημειώνεται ότι ο Ν. Μιχαλολιάκος θα μπορεί να μεταβαίνει στη Βουλή.

Και ο Γιάννης Λαγός θα είναι σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ του επιβλήθηκε και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καθώς και μη συμμετοχή σε δημόσια συνάθροιση. Επίσης, θα πρέπει να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, ενώ θα μπορεί και αυτός να μεταβαίνει στη Βουλή.
Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Μαρτίου, όποτε και λήγει το 18μηνο προσωρινής κράτησης αναμένεται να αποφυλακιστεί και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα