Από τους ερασιτεχνισμούς στους τραμπουκισμούς

Ακούγοντας στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του parapolitika fm τον γνωστό συνδικαλιστή της ΔΕΗ κ. Φωτόπουλο να ωρύεται για το θέμα της μικρής ΔΕΗ και να εμφανίζεται ως μονοπωλιακός υπερασπιστής ενός δημόσιου αγαθού προς όφελος του ελληνικού λαού, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι προστάτες του λαού αυτού είναι περισσότεροι από τον ίδιο τον πληθυσμό της χώρας. Από την άλλη πλευρά ο συγκεκριμένος

συνδικαλιστής που από το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ αυτομόλησε στο νέο en vogue κόμμα που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, μου έφερε στη μνήμη «κοινωνικούς αγώνες» του γνωστού ΠΑΣΟΚικού σηυνδικαλιστικού κατεστημένου, το οποίο να δεν κατέβαζε διακόπτες κατέβαζε τα βρακιά, εν μέση οδώ, άλλων συνδικαλιστών που διαφωνούσαν, όχι βεβαίως για την προάσπιση συμφερόντων των εργαζομένων αλλά για να κάνει δύσκολο το έργο της κυβέρνησης κατ’ εντολήν της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επί σειράν ετών άλλωστε, ο συνδικαλισμός αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος της όποιας αντιδραστικής πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάθε φορά που στη θέση αυτή βρισκόταν το ΠΑΣΟΚ. Κατά κάποιο τρόπο δε ο φωνασκών συνδικαλιστής της ΔΕΗ πληρώνει το ΠΑΣΟΚ με τον τρόπο που το ίδιο τον μεγάλωσε και τον δίδαξε. Μόνο που το ΠΑΣΟΚ είναι μειοψηφία στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Αυτά ως προς τους επαγγελματίες συνδικαλιστές τους οποίους –για να τα θυμόμαστε- χρησιμοποίησε κατά κόρον το ΠΑΣΟΚ για τη σταδιακή αποβιομηχάνιση της χώρας και τη δημιουργία συνθηκών «κοινωνικοποιήσεων», στις οπόιες οφείλεται εν πολλοίς το διαχρονικό δημόσιο χρέος.

Από την άλλη έχουμε την συγκυβέρνηση η οποία και στο θέμα της μικρής ΔΕΗ, δηλαδή της πώλησης μέρους της μεγάλης στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων, επιχείρησε περίπου εν κρυπτώ και παραβύστω και χωρίς επεξηγήσεις να ΄πραγματοποιήσει τη συγκεκριμένη πώληση, μια και η απελευθέρωση της ενέργειας έγινε και μνημονιακή υποχρέωση. Βεβαίως και ο τρόπος που προωθείται η λεγόμενη μικρή ΔΕΗ αλλά και το προηγούμενο της απελευθέρωσης της ενέργειας με την διάθεση ρεύματος από ιδιωτικές εταιρίες που αποκάλυψε μία μεγάλη απάτη, δίνουν ερείσματα σε κάθε Φωτόπουλο και σε οποιονδήποτε στις τοπικές κοινωνίες θέλει να κάνει αντίσταση για να αντιτίθεται στην ΄πώληση που ε΄πιδιώκει η κυβέρνηση.

Με άλλα λόγια από την μία πλευρά έχουμε τους γνωστούς συνδικαλιστικούς τραμπουκισμούς και από την άλλη ερασιτεχνισμούς που δίνουν την αφορμή σε φωτόπουλους να κάνουν μπάχαλο τη χώρα!

Keywords
Τυχαία Θέματα