Απίστευτο! Στο Ιράν κάνουν πάρτι διαζυγίων...

Σε μια συντηρητική κοινωνία με βαθύ ισλαμικό χαρακτήρα, που ο νόμος υποχρεώνει ακόμα τις γυναίκες να φορούν την παραδοσιακή μαντήλα, χιτζάμπ, προκαλεί έκπληξη, όχι μόνο η διαρκής αύξηση των διαζυγίων, αλλά η είδηση ότι τα γιορτάζουν κιόλας με ειδικά πάρτυ!

Με μαύρα τριαντάφυλλα, προσκλητήρια σε πάρτυ και τεράστιες τούρτες, γιορτάζουν τα τελευταία χρόνια στις μεγαλουπόλεις του Ιράν το διαζύγιό τους, αυτοί που «αποχωρούν» από το γάμο τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής συντηρητικής εφημερίδας Jomhuri - ye Eslami. Η εφημερίδα συμπληρώνει ότι την τελευταία

διετία τα διαζύγια αυξήθηκαν σε ποσοστό 4,6%, ενώ οι γάμοι μειώθηκαν κατά 4,4%.

Και αν αυτό ακούγεται παράδοξο για το αυστηρό κράτος του Ιράν, τότε πόσο απίστευτο μπορεί να ηχεί στα αυτιά της Δύσης, ότι οι άνθρωποι που παίρνουν διαζύγιο στις μεγάλες πόλεις της χώρας, το γιορτάζουν οργανώνοντας πάρτυ με ειδικά προσκλητήρια, τούρτες και μαύρα τριαντάφυλλα!

Ιδιοκτήτης καταστήματος που πουλάει τα προσκλητήρια για πάρτυ διαζυγίων, αποκαλύπτει στην εφημερίδα Jomhuri- e-Eslami, ότι στα προσκλητήρια υπάρχουν συνήθως στίχοι χωρισμού από δημοφιλή ποπ τραγούδια της χώρας, που αναφέρουν: «Ορκίζομαι ότι δεν θα ερωτευτώ ξανά όσο ζω...Δεν μου λείπεις καθόλου...»!

Ο αγιατολάχ Makarem - Shiraz, ένας από τους κορυφαίους συντηρητικούς κληρικούς στη χώρα, εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των διαζυγίων το τελευταίο διάστημα στο Ιράν, αφού σχεδόν το 20% των γάμων που τελούνται καταλήγουν σε διαζύγιο!

Keywords
Τυχαία Θέματα