Απεβίωσε ο παραγωγός κουνγκ-φου ταινιών Ραν Ραν Σο

Ο Ραν Ραν Σο, πρωτοπόρος παραγωγός ταινιών κουνγκ - φου και ιδρυτής του στούντιο «Shaw Brothers» στο Χονγκ Κονγκ, άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη 7 Ιανουαρίου, σε ηλικία 107 ετών.

Ο Ραν Ραν Σο, γεννημένος στη Σανγκάη το 1907 και υπέγραψε πάνω από χίλιες ταινίες, οι περισσότερες περιπέτειες πολεμικών τεχνών, ενώ καθιέρωσε σκηνοθέτες όπως ο Τζον Γου

και ηθοποιούς σαν τον Τσόου Γιουν-Φατ. Ο Ραν Ραν Σο είχε δεχτεί τον τίτλο του Ιππότη της αυλής της Μεγάλης Βρετανίας, από τη Βασίλισσα Ελισάβετ, έδινε μεγάλο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, αποφεύγοντας ωστόσο τη σχετική δημοσιότητα. Προσέφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο χώρο του κινηματογράφου έως και το 2011, όταν ήταν 104 χρόνων.

Θαυμαστής του ο Κουεντίν Ταραντίνο

Στα χνάρια του προσπάθησε να περπατήσει και ο Κουεντίν Ταραντίνο αφού υπήρξε μεγάλος θαυμαστής του, ενώ ο ίδιος έχει δηλώσει ότι προετοιμάστηκε για το «Kill Bill» βλέποντας ταινίες του Σο για ένα χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός χρησιμοποίησε, ως φόρο τιμής, το λογότυπο της εταιρείας «Shaw Brothers» και στα δύο «Kill Bill».

Keywords
Τυχαία Θέματα