Αντιδράσεις για το ξαφνικό κλείσιμο της Ολομέλειας

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η αιφνίδια απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την Ολομέλεια της Βουλής και να παραπέμψει, ουσιαστικά, τις όποιες εργασίες της Ολομέλειας στον Οκτώβριο, καθώς, μέχρι τότε θα λειτουργούν τα θερινά τμήματα του Κοινοβουλίου.

Παρά τις όποιες εξηγήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δια στόματος Παναγιώτη Λαφαζάνη, ήταν οργισμένη.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος υποστήριξε πως «αν η κυβέρνηση θέλει

να κλείσει τη Βουλή, να το κάνει μόνο για εκλογές».

Μάλιστα, ο κ. Λαφαζάνης επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και του είπε «να μην τολμήσει να κλείσει για δύο εβδομάδες τη Βουλή», με τον τελευταίο όμως να μην δεσμεύεται.

Ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ακόμη ότι πρόκειται για μονομερή κίνηση της κυβέρνησης και ότι παραπέμπονται για το φθινόπωρο τόσο προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Αν οι εργασίες διακοπούν, θα μείνουν σε εκκρεμότητα δικογραφίες εναντίον βουλευτών οι οποίες εξετάζονται από την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ σκόπευε να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης, αμέσως μετά την συζήτηση για την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που έγινε σήμερα.

Κωνσταντοπούλου: Σύμπραξη Προέδρου και Πρωθυπουργού για να μην απονεμηθεί Δικαιοσύνη

Ακόμη πιο σκληρή ήταν η απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία έκανε λόγο για «σύμπραξη των δύο κορυφαίων πολιτειακών παραγόντων της χώρας» και τόνισε ότι αυτή στοχεύει στην «στην υπονόμευση της ίδιας της Δημοκρατίας, στην παρεμπόδιση απονομής της Δικαιοσύνης και στην φαλκίδευση της Διαφάνειας στη λειτουργία του Κράτους».

Keywords
Τυχαία Θέματα