Αντάρτικο από τον Κώστα Λαπαβίτσα: Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθούμε μνημόνιο

«Γίνεται μια φιλότιμη και φιλόδοξη προσπάθεια να σταθούμε καλά και στα ίσια απέναντι σε πολύ σκληρούς διαπραγματευτές», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Μιλώντας στον «Αnt1», διευκρίνισε ότι «γίνεται μια προσπάθεια να βρεθούν έσοδα χωρίς να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, χωρίς να ληφθούν δηλαδή μέτρα τέτοια, που έχουν ρημάξει τον κόσμο. Και γίνεται

μια προσπάθεια να βελτιωθεί ο φοροσυλλεκτικός μηχανισμός με στόχο να συνεχιστεί η παράταση που συμφωνήσαμε και θα οδηγήσει τον Ιούνιο σε μια νέα διαπραγμάτευση για να πετύχουμε έναν μεσοπρόθεσμο διακανονισμό».

Ερωτηθείς αν αυτό θα οδηγήσει τελικά σε ένα νέο μνημόνιο δήλωσε κατηγορηματικά ότι «η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ μαζί δεν πρόκειται να δεχθούν νέο μνημόνιο» διευκρινίζοντας πάντως ότι έχει εμπιστοσύνη στη δουλειά που γίνεται από τους υπουργούς των οικονομικών.

«Όταν φτάσει η ώρα να ληφθούν αποφάσεις ο ελληνικός λαός θα ξέρει τι και πώς», εξήγησε.

Ερωτηθείς αν είναι «εραστής της δραχμής», απάντησε ότι είναι οικονομολόγος άλλοι ωστόσο, όπως είπε, είναι «εραστές του ευρώ».

Keywords
Τυχαία Θέματα