Ανοικτή η λεωφόρος…

Βαρετό να επαναλαμβάνεται ,ότι στην πολιτική σκηνή το κλίμα είναι πλέον «προεκλογικό».Πράγματι, τα πολιτικά κόμματα δείχνουν να ασχολούνται πρωτίστως με το πώς θα γοητεύσουν καλύτερα το κοινό αύριο στις κάλπες, με το πώς θα δυσφήμιζαν επιτυχέστερα τους αντιπάλους και πολύ λιγότερο-αν όχι και καθόλου-με την παραγωγή αληθινής πολιτικής στη βάση σχεδίων και επιχειρημάτων. Το πράγμα παίρνει, κατά κάποιο τρόπο, το χαρακτήρα μίας μάχης μεταξύ εταιριών ,που προσπαθούν να προωθήσουν στην αγορά τα προϊόντα τους με τις καλύτερες δυνατές διαφημιστικές τεχνικές.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά ,που σε μια

κρίσιμη για τη χώρα περίοδο τα κόμματα φτιάχνουν ένα προεκλογικό κλίμα «για καλό και για κακό», σε αρκετή απόσταση πριν από μία επόμενη εκλογική μάχη .Σήμερα ,όμως, εν μέσω πρωτοφανούς εθνικής κρίσεως ,τα πράγματα είναι πλέον τόσο δύσκολα και τόσο σύνθετα ,αλλά και τόσο καθαρά στα μάτια κάθε Ελληνα πολίτη ,ώστε τα «επικοινωνιακά»παιχνίδια των κομμάτων, με φόντο άσπρο-μαύρο, να φαντάζουν συχνά παιδαριώδη και πάντως εντελώς ασύμβατα με την αλήθεια που αποκαλύπτει καθημερινά μία αδυσώπητη πραγματικότητα στην ελληνική κοινωνία.

Όλα δείχνουν δυστυχώς ,ότι με απόλυτη την απροθυμία των πολιτικών ηγεσιών για μία προσπάθεια στοιχειώδους «συνεννόησης» επάνω στα πιο δραματικά, έστω ,από τα προβλήματα που βασανίζουν αγρίως τη χώρα και την κοινωνία της, θα οδηγηθούμε στις επόμενες εκλογές μέσα σε κλίμα πόλωσης ,με τους δύο «μεγάλους μονομάχους»,ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ,να παίζουν μεταξύ τους «πετροπόλεμο» στην πλάτη μίας κοινωνίας που ,κουρασμένη απ΄’ τα «μέτρα» και ανασφαλής ,κυριολεκτικά δεν γνωρίζει τι της ξημερώνει αύριο . Το τραγικό είναι ,ότι οι συγκρούσεις στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο σημειώνονται την ώρα που οι προβλέψεις Ελλήνων και ξένων οικονομικών αναλυτών για το οικονομικό μέλλον της χώρας μας είναι δυσοίωνες και η πραγματική ,λεγόμενη ,οικονομία ,ήδη βαριά τραυματισμένη, απειλείται με κατάρρευση. Εμμονές ,πάθη και εμπάθειες ,κακοπιστία, ελαφρότητα ,αυτά και μόνον αυτά χρωματίζουν τις «πολιτικές» θέσεις των διχαστικών δυνάμεων. Εμπρός, λοιπόν ! Με δύναμη προς τις ανοιξιάτικες κάλπες ! Η λεωφόρος των επόμενων καταστροφών είναι ανοικτή .

Keywords
Τυχαία Θέματα