Ανέβηκαν οι τόνοι στη σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους συντηρούν την μεταξύ τους αντιπαράθεση κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με αιχμή την οικονομία. Ως όπλο η κυβέρνηση εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τους υποστηρικτές του Αλ. Τσίπρα στην Ευρώπη και ο ΣΥΡΙΖΑ τα περί υποταγής του πρωθυπουργού στη γερμανίδα καγκελάριο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου επιτέθηκε σήμερα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ,

με αφορμή τη χθεσινή του ομιλία στην Ολλανδία, κατηγορώντας τον πως «αποκάλυψε για ακόμα μια φορά τις επικίνδυνες ψευδαισθήσεις και τους ακόμα πιο επικίνδυνους συμμάχους του».

«Μίλησε για το δίλημμα "Ανάπτυξη ή λιτότητα" αλλά απέφυγε να πει ότι ανάπτυξη με δανεικά σημαίνει χρεοκοπία, ξέχασε να αναφέρει ότι η Ελλάδα μπαίνει ήδη σε ανάπτυξη και αποσιώπησε πλήρως ότι το κόμμα στου οποίου τη συγκέντρωση μίλησε, είχε καταψηφίσει τη βοήθεια που δόθηκε στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου, «ο κ. Τσίπρας μιλάει για ανάπτυξη, αλλά φέρνει ερείπια και θεωρεί φίλους του, εκείνους οι οποίοι επιδίωκαν και επιδιώκουν την εκδίωξη της Ελλάδας από την Ευρώπη».

Άμεσα ήρθε η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σημείωσε ότι «καλό θα ήταν κάποιος στο Μέγαρο Μαξίμου να ενημερώσει άμεσα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι δεν συνιστούν ανάπτυξη ούτε τα χιλιάδες λουκέτα στις επιχειρήσεις, ούτε οι εκατομμύρια άνεργοι».

«To success story της ανάπτυξης δεν στήνεται πάνω στα ερείπια του μνημονίου, ούτε υλοποιείται με τη συνταγή της καταστροφικής λιτότητας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει τέλος πως «χρειάζεται ρήξη και αλλαγή στην ασκούμενη πολιτική τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη και όχι ασκήσεις υποταγής στην κ. Μέρκελ και τους συμμάχους της».

Keywords
Τυχαία Θέματα