Ανάκριση Τσίπρα στα... αγγλικά

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο Αλέξης Τσίπρας βελτιώνει τις επιδόσεις του στα αγγλικά και πλέον δεν χρειάζεται τη βοήθεια της στενής του συνεργάτιδας ∆ανάης Μπαδογιάννη, η οποία οµιλεί άπταιστα αρκετές ξένες γλώσσες. Η ∆ανάη, που είναι υπεύθυνη για τις επαφές του Αλ. Τσίπρα µε τα ξένα ΜΜΕ, ήταν αυτή που συνεννοήθηκε µε τον σύµβουλο επικοινωνίας του Ελληνοαµερικανικού

Επιµελητηρίου, Σπύρο Κουρούπη, προκειµένου ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης να συναντηθεί «µυστικά» την Τρίτη το πρωί, σε υπόγεια αίθουσα του ξενοδοχείου «Ιντερκοντινένταλ», µε τρεις δηµοσιογράφους. Από το BBC, τους «F.T.» και το Reuters. Στη συνάντηση που έγινε, µετά το πέρας της οµιλίας του Αλ. Τσίπρα στο συνέδριο του Ελληνοαµερικανικού Επιµελητηρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν µίλησε ελληνικά, παρά µονάχα όταν παρήγγειλε καφέ από τον σερβιτόρο του ξενοδοχείου.

Το ραντεβού του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ µε τους ξένους δηµοσιογράφους κράτησε µία ώρα. Πέραν όσων δηµοσιεύτηκαν από αυτούς την εποµένη, ο Αλ. Τσίπρας είπε και άλλα πράγµατα στο πλαίσιο της δηµοσιογραφικής «ανάκρισης». Χαρακτήρισε «καταστροφικά» τα σενάρια για χρεοκοπία της Ελλάδος ή έξοδο από την ευρωζώνη, ενώ αίσθηση προκάλεσε η απάντηση για τις τράπεζες. «Οποιος πληρώσει τον λογαριασµό για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αυτός θα είναι και ο µάνατζερ». Υποστήριξε, ακόµα, ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα τρίγωνο διαφθοράς ανάµεσα στους πολιτικούς, τα µίντια και τις τράπεζες, ενώ υπεραµύνθηκε της προσήλωσής του στους ευρωπαϊκούς θεσµούς.

Κατιναριό

Τα βρόντηξε και έφυγε από την «Κοινωνική Συµφωνία» της Λ. Κατσέλη ο Λάµπρος Μίχος, θεωρώντας ότι το πρόσφατο συνέδριο ήταν µια παρωδία που στόχο είχε την τακτοποίηση «ηµετέρων». Η αποχώρησή του συνοδεύτηκε από µια προσωπική επιστολή προς την πρώην υπουργό, στην οποία αναφέρει: «∆εν θέλω να έχω καµία σχέση µε το κατιναριό του γραφείου σου». Η Λούκα Κατσέλη θέλησε να τον µεταπείσει, προτείνοντάς του να γίνει γραµµατέας της Κ.Ε. του κόµµατος, αλλά ο πρώην βουλευτής µάλλον θα επανέλθει στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, καθώς δέχεται πιέσεις να είναι υποψήφιος δήµαρχος στην Αγία Βαρβάρα.



Ανταρσία

Ούτε την κόρη του δεν είναι σε θέση να πείσει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σηµίτης. Η Μαριλένα Σηµίτη υιοθετεί την επιχειρηµατολογία του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα, συµφωνώντας στη θεωρία της µεγάλης ανατροπής, που έχει ως αφετηρία το κίνηµα των «αγανακτισµένων» στην Πλατεία Συντάγµατος. Προς επίρρωση των προαναφερθέντων, αρκεί να ανατρέξει κανείς σε πρόσφατη τοποθέτησή της. Μιλώντας σε εκδήλωση στο LSE για την κρίση στην Ελλάδα συµφώνησε µε τον καθηγητή και φερόµενο ως «µυστικοσύµβουλο» του Αλ. Τσίπρα, Κ. ∆ουζίνα.

Κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ.

Τις τελευταίες εβδοµάδες στο εσωτερικό των Οικολόγων Πράσινων εκτυλίσσονται σκηνές απείρου κάλλους, καθώς η πάλαι ποτέ ισχυρή οµάδα του Μιχάλη Τρεµόπουλου χάνει την επιρροή που είχε στο κόµµα από τις ΠΑΣΟΚογενείς δυνάµεις. Σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες, την Τετάρτη το απόγευµα στενός συνεργάτης του Μιχάλη Τρεµόπουλου κάλεσε την Αστυνοµία στα γραφεία του κόµµατος επειδή ένας νεολαίος έκανε το λάθος να πάρει µια καρέκλα από το γραφείο του και ξέχασε την πόρτα ανοιχτή. Μέχρι να φτάσουν οι αστυνοµικοί επικρατούσε ένα πανδαιµόνιο, µε τον στενό συνεργάτη του κ. Τρεµόπουλου να κατηγορεί τους «συντρόφους» του ότι δεν τον αφήνουν να δουλέψει. Μόλις εµφανίστηκαν οι αστυνοµικοί, οι νεολαίοι πέρασαν στην αντεπίθεση, φωνάζοντάς του: «Ντροπή σου!».



Παράσταση

Ο τοµέας Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ, στον οποίο επικεφαλής είναι το πάλαι ποτέ πρωτοπαλλήκαρο του Κ. Σηµίτη, Λευτέρης Κατσικαρέλης, έδωσε τα ρέστα του τις τελευταίες ηµέρες προκειµένου να κινητοποιήσει κόσµο για την εκδήλωση που διοργανώνει τη ∆ευτέρα στο θέατρο «Ακροπόλ» η οµάδα των «58». Οσοι δέχτηκαν τηλεφώνηµα για να παραστούν εξοργίστηκαν ή έκαναν πλάκα, όπως ο Β.Λ. «Τι παράσταση έχει; Ποιος παίζει; Ποιος είναι ο σκηνοθέτης;», ρωτούσε τις κοπέλες που του τηλεφώνησαν από τα κεντρικά.

∆ώστε και σώστε

Ετοιµοι να χτίσουν την πόρτα της Χαριλάου Τρικούπη και να καλέσουν τα κανάλια είναι οι απλήρωτοι εργαζόµενοι του ΠΑΣΟΚ, εάν µέχρι τα Χριστούγεννα δεν έχουν πάρει το δώρο και τους µισθούς που τους χρωστάνε. Ο διευθυντής του κόµµατος, Ν. Σαλαγιάννης, έχει στείλει επιστολές σε βουλευτές και ευρωβουλευτές να δώσουν µέρος της αποζηµίωσής τους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και οικονοµική εξόρµηση.

Ποιος, θέλω να ξέρω ποιος

Κορυφαίος αξιωµατούχος της Χαριλάου Τρικούπη δεν πίστευε στα αφτιά του όταν ενηµερώθηκε από δηµοσιογράφους για το δείπνο που θα παρέθετε την Πέµπτη το βράδυ ο Ευ. Βενιζέλος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην οικία της Ε. Κούρκουλα, στο Κολωνάκι. «Αποκλείεται, δεν το πιστεύω», είπε και για να πειστεί άρχισε να τηλεφωνεί σε βουλευτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα