Αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές

Σε αλλαγές στο νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης σε μια προσπάθεια να κάμψει τις αντιδράσεις τόσο των βουλευτών όσο και των επαγγελματιών. Με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να πιέζουν από το πρωί για αλλαγές ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι με τις νομοθετικές βελτιώσεις «καθίσταται σαφές ότι δεν μειώνεται ο αριθμός

των αδειών στις λαϊκές αγορές»

Πέραν αυτού, ο υπουργός προχώρησε σε «ελάφρυνση» των προστίμων σημειώνοντας ότι «η αρχική διάταξη προέβλεπε ότι σε περίπτωση μη κατοχής αδείας θα υπάρχει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, απέλαση και φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτους. Με την αλλαγή προβλέπεται μόνο φυλάκιση 6 μηνών». Τέλος, αύξησε την διάρκεια των εμποροπανήγυρων σε 5 ημέρες από 3 και σε 10 ημέρες για την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων και Πάσχα.

Ο κ. Χατζηδάκης ωστόσο εμφανίστηκε αμετακίνητος στο θέμα της κλήρωσης για το ποια θέση θα καταλάβει κάθε επαγγελματίας στις λαϊκές, ρύθμιση η οποία αποτελεί αιτία πολέμου για τους «λαϊκατζήδες». Ο Υπουργός επεσήμανε ότι «αναφορικά με την κλήρωση, αυτή θα γίνει μια φορά τον Ιανουάριο του 2015 και στην συνέχεια θα έχουμε το σύστημα της κυκλικότητας ανά έτος. Από την στιγμή που θα γίνει διαχωρισμός εμπόρων και παραγωγών πρέπει οι θέσεις να κατανεμηθούν εξαρχής με διαφάνεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα