Ύποπτη απόπειρα κλοπής από στρατόπεδο στη Μαλακάσα

Ανεπιτυχής, όσο και ύποπτη απόπειρα κλοπής πυρομαχικών σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στο στρατόπεδο της Μαλακάσας όπου φυλάσσονται πυρομαχικά του Ελληνικού Στρατού, συμφώνως με την ενημέρωση που έκανε στο Υπουργό Εθνικής Αμύνης Νίκο Δένδια ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

Το περιστατικό αρχικώς δεν συνδέεται με τα χθεσινά γεγονότα της συλλήψεως του τρομοκράτη Χριστόδουλου Ξηρού στην Σαρωνίδα, καθώς στο παρελθόν στο ίδιο στρατόπεδο έχουν επιχειρηθεί δύο φορές να μπουν Αθίγγανοι για να κλέψουν σίδερα από το

εγκαταλελημένο τμήμα του στρατοπέδου, όμως είναι τέτοιες οι περιστάσεις που οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και αυτού της τρομοκρατικής ενεργείας.

Συμφώνως με στρατιωτικές πηγές, σήμερα στις 00:20 τα ξημερώματα, εσωτερικό περίπολο ασφαλείας του στρατοπέδου αντελήφθη δύο άτομα να επιχειρούν να κόψουν το συρματόπλεγμα της εξωτερικής περιμέτρου του στρατοπέδου, όπου μεταξύ των άλλων πυρομαχικών φυλάσσονται και βλήματα εκρηκτικά διαφόρων τύπων. Οι δύο εισβολείς έγιναν αντιληπτοί, και δεν υπάκουσαν στις διαταγές για να σταματήσουν και τράπησαν σε φυγή. Ααμέσως ειδοποιήθηκε η Ελληνική Αστυνομία που ξεκίνησε τις έρευνες για τον εντοπισμό στοιχείων που θα την οδηγήσουν στους εισβολείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ύστερα από σχετικά πρόσφατες πληροφορίες για ενδεχόμενη απόπειρα κλοπής αντιατρματικών όπλων από στρατόπεδο της Κορινθίας, ο ΥΕΘΑ Ν. Δένδιας είχε ζητήσει από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας στα στρατόπεδα που δυλάσσεται παρόμοιος εξοπλισμός, όπερ και εγένετο.

Το στρατόπεδο στη Μαλακάσα φυλάσσεται τώρα και προσωρινώς από δύναμη Ειδικών Δυνάμεων.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα