Αυξήσεις- φωτιά στα τσιγάρα για τη διακοπή του καπνίσματος

Ένα τσιγάρο κοστίζει ένα δολάριο δηαδή περίπου 70 λεπτά του ευρώ. Αυτό συμβαίνει στην Αυστραλία όπου από 1η Σεπτεμβρίου επιβλήθηκε και νέα αύξηση στη φορολογία των τσιγάρων.

Έτσι ένας καπνιστής που καταναλώνει ένα πακέτο την ημέρα που περιέχει 20 τσιγάρα, πληρώνει περίπου 7.000 δολάρια το χρόνο.
Δηλαδή ένας ομογενής καπνιστής, για παράδειγμα, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, αν κόψει τώρα το τσιγάρο θα εξασφαλίσει ένα ταξίδι για δυο, ετησίως στην Ελλάδα και επί πλέον είναι πιθανόν πως θα ζήσει και μερικά χρόνια έξτρα.

H αυστραλιανή κυβέρνηση για να βοηθήσει τους καπνιστές να κόψουν το κάπνισμα αποφάσισε, μέσω της φορολογίας να αυξάνει το κόστος των τσιγάρων.
Ο φόρος τους αυξήθηκε 13.7% την Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου, θα ακολουθήσει μια αύξηση 12.5% το Δεκέμβριο και άλλες τρεις αυξήσεις, επίσης , 12.5% για τα επόμενα τρία χρόνια κάθε 1η του Σεπτέμβρη.

Με τη νέα αύξηση τα περισσότερα πακέτα που περιέχουν 20 τσιγάρα κοστίζουν πάνω από 20 δολάρια το ένα.
Η κυβέρνηση εκτιμά ότι μόνο με τη νέα αύξηση θα ενθαρρυνθούν περίπου 200.000 Αυστραλοί να κόψουν το κάπνισμα και υποστηρίζει ότι με την επιβολή υπερβολικών φόρων στα τσιγάρα έχει περιορίσει σημαντικά το κάπνισμα. Τονίζει ακόμη ότι το μέτρο δεν είναι "φοροεισπρακτικό", γιατί τα ποσά που δαπανούνται για την θεραπεία των καπνιστών είναι πολλαπλάσια αυτών που εισπράττονται από τους φόρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα