Αυτές είναι οι πόλεις που διεκδικούν την Eurovision του 2015

Τι κι αν η φετινή Eurovision τελείωσε πριν από δέκα ημέρες; Στην Αυστρία ήδη ψάχνουν την πόλη που θα φιλοξενήσει τον επόμενο διαγωνισμό, την ώρα που ως επικρατέστερες ημερομηνίες για τρεις βραδιές θεωρούνται οι 12, 14 και 16 Μαΐου του 2015!

Εκτός από τον κατάλληλο χώρο, η πόλη που θα στεγάσει την 60η Eurovision πρέπει να έχει μία σειρά

από υποδομές (όπως αεροδρόμιο ή εύκολη πρόσβαση από και προς αυτό), καθώς και αρκετά καταλύματα για τις αποστολές των χωρών και τους θεατές, που υπολογίζονται σε τουλάχιστον 12.000!

Οι πόλεις και οι χώροι που διεκδικούν την Eurovision του 2015 είναι:

1. Γκρατς

To εκθεσιακό κέντρο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αυστρίας, χωρητικότητας 11.030 θέσεων, είναι ο μεγαλύτερος χώρος που θα μπορούσε να στεγάσει τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού. Στον εν λόγω χώρο γίνονται ήδη συναυλίες και φεστιβάλ, ενώ προσεχώς θα εμφανιστούν εκεί οι Πήτερ Γκάμπριελ και Τζέιμς Μπλαντ.



2. Ίνσμπρουκ

Γνωστή πόλη της Αυστρίας για τα χειμερινά σπορ, φιλοξένησε δύο φορές τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1964 και το 1976. Φυσικά, ο χώρος που προτείνεται είναι το περίπου 8.000 θέσεων Ολυμπιακό Στάδιο, όπου, μεταξύ άλλων έχουν εμφανιστεί οι Ρόλινγκ Στόουνς, Τζο Κόκερ, Σίμπλι Ρεντ, Στινγκ, Πινκ και Λένι Κράβιτζ.

3. Κλάγκενφουρτ

Χτισμένη στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, είναι μία από τις πιο τουριστικές πόλεις της Αυστρίας και γνωστή για το γήπεδο ποδοσφαίρου «Βέρτερζε». Παρά τις 32.000 θέσεις του, το εν λόγω στάδιο προβληματίζει τους διοργανωτές επειδή δεν έχει οροφή.

4. Λιντς

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας θέτει υποψηφιότητα για την Eurovision με το στάδιο «Tips Arena». Είναι η υποψηφιότητα με τις λιγότερες πιθανότητες, καθώς η χωρητικότητα του σταδίου είναι 7.200 θέσεις, που αναμένεται να μειωθούν στο μισό προκειμένου να στηθεί η σκηνή του διαγωνισμού.

5. Βελς

Μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Αυστρίας και βιομηχανικό κέντρο της, διαθέτει το στάδιο «BRP-Rotax Halle», χωρητικότητας 9.000 θέσεων. Το μέγεθος είναι κι εδώ το βασικό πρόβλημα, με τους ιθύνοντες της πόλης να επισημαίνουν πως έχουν φιλοξενήσει δεκάδες συναυλίες, όπως των Μπράιαν Άνταμς, Τζο Κόκερ και Λιονέλ Ρίτσι.

6. Βιέννη

Η αυστριακή πρωτεύουσα δεν θα μπορούσε να λείπει από τον «χορό» της Eurovision. Ο χώρος που προτείνεται είναι το «Wiener Messe», που μέχρι το 2008 υπήρξε σταθμός του μετρό. Μετά από ανακαίνιση, έγινε σημαντικό εκθεσιακό κέντρο, που χωράει 25.000 κόσμο, ενώ κατά καιρούς φιλοξενεί συναυλίες.

7. Ουντερπρεμστάτεν

Πρόκειται για μία μικρή πόλη, των 3.800 κατοίκων, στα περίχωρα του Γκρατς. Διαθέτει στάδιο στο οποίο διεξάγονται αγώνες τένις, με χωρητικότητα 15.000 θέσεις. Αυτό που προβληματίζει είναι οι υποδομές, καθώς την περίοδο της Eurovision αναμένονται τετραπλάσιοι άνθρωποι από όσους ζουν εκεί!

Keywords
Τυχαία Θέματα