Αυτά υποστήριξε ο Φιλιππίδης στο υπόμνημά του!

Κατά της προανακριτικής διαδικασίας στην οποία δεν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, αλλά και κατά της Εισαγγελέως Διαφθοράς Πόπης Παπανδρέου που συνέταξε το πόρισμα για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στρέφεται στο υπόμνημά του ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου Άγγελος Φιλιππίδης.

Ο κατηγορούμενος ο οποίος αφέθηκε

ελεύθερος μετά την απολογία του με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα και χρηματική εγγύηση δύο εκατ. ευρώ, χαρακτηρίζει το κατηγορητήριο, το οποίο είναι βασισμένο στο πόρισμα της Εισαγγελέως, «αυτοϋπονομευμένο», καθώς όπως λέει βρίθει αντιφατικών τραπεζικών και οικονομικών παραδοχών.

Όπως επισημαίνει ο Άγγελος Φιλιππίδης το κατηγορητήριο έρχεται σε ευθεία αντίφαση με κρίσιμα έγγραφα τα οποία «παρανόμως» δεν αποτελούν τμήμα της δικογραφίας, επιπλέον, δε, προσκρούουν απόλυτα στα τραπεζικά δεδομένα, τα ισχύοντα σε κάθε τράπεζα, κατά τη χορήγηση δανείων.

Ακόμη, ο κατηγορούμενος επισημαίνει ότι το εισαγγελικό πόρισμα βασίζεται σε προγενέστερα πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδας, αφήνοντας αιχμές και για τους υπευθύνους – συντάκτες τους, χαρακτηρίζοντας «διάτρητα» τα κείμενα τους και εν γένει «ανυπόστατη» την κατηγορία που τον βαρύνει.

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ, παρουσίασε ακόμη δύο έγγραφα της τουρκικής αστυνομίας στα οποία δηλώνει ότι θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα, ότι αποχωρεί οικειοθελώς από την Κωνσταντινούπολη και πως δεν εκδόθηκε από τις αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα