Αυτά αναφέρει το πόρισμα για την άρση ασυλίας της Χρυσής Αυγής (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Σύμφωνα με το πόρισμα που διαβιβάστηκε στη Βουλή η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζεται ως εγκληματική οργάνωση και εμφανίζεται θέμα νομιμότητας της λειτουργίας του.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

- Η οργάνωση ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '80 από τον μέχρι σήμερα αρχηγό της Νίκο Μιχαλολιάκο με μικρό αριθμό ομοϊδεατών και είχε χαρακτήρα ιδεολογικής καθοδήγησης προς τον εθνικοσοσιαλισμό με σαφείς αναφορές στο τρίτο Ράιχ, τον Χιλτλερ

και τα SS.

- Η ΧΑ διαθέτει κάθετη ιεραρχική δομή με βάση την οποία λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια με κατανομή καθηκόντων και αρμοδιοτήτων που αφορούν στη διάδοση των θέσεων και των ιδεών της και στην εκπαίδευση των μελών της.

- Τα μέλη κάθε τοπικής οργάνωσης φέρονται να καλούνται σε κάθε δράση ή εκδήλωση της οργάνωσης με SMS που έχουν εμπιστευτική διαβάθμιση όπως προκύπτει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των ήδη κατηγορουμένων.

- Μάλιστα, οι δύο ανακρίτριες επικαλούνται στο σχετικό αίτημά τους σειρά πειστηρίων ηλεκτρονικών, κυρίως, (βίντεο και φωτογραφίες) από τα οποία προκύπτει ότι ο αρχηγός και οι βουλευτές χαιρετούν ναζιστικά.

- Σε ό,τι αφορά τη στρατιωτική δομή της οργάνωσης, οι κυρίες Κλάπα και Δημητροπούλου επικαλούνται στοιχεία που δείχνουν ότι ομάδες μελών της ΧΑ μετέχουν σε παρελάσεις με στρατιωτικό βηματισμό, προχωρούν συντεταγμένα και φορούν ίδια ρούχα που έχουν ως σήμα τον μαίανδρο ή άλλα σύμβολα.

Keywords
Τυχαία Θέματα