Αφέθηκε ελεύθερος ο Λεωνίδας Μπόμπολας

Ελεύθερος αφέθηκε τελικά ο Λεωνίδας Μπόμπολας, ο οποίος κατέβαλε ποσό 1,8 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να μην ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που έγινε με αφορμή την υπόθεση της λίστας Lagardeδιαπιστώθηκε απόκλιση μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των καταθέσεων του κ. Μπόμπολα η οποία με πρώτη εκτίμηση άγγιζε το ποσό των 1.866.000 ευρώ, ενώ με τις προσαυξήσεις έφτασε στα 4,1 εκατ. ευρώ, ποσό που θα έπρεπε ο επιχειρηματίας -σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές- να καταβάλλει ως κύριο

φόρο. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές στα μέσα Απριλίου ο κ. Μπόμπολας εκλήθη να πληρώσει το ποσό το οποίο ο ίδιος, όπως προκύπτει, δεν αποδέχθηκε και έχοντας σοβαρές νομικές ενστάσεις.

Ακολούθησε η ανάθεση της υπόθεσης στο Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου το οποίο έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία πληρωμής του κυρίου φόρου και των προσαυξήσεων.

Από τη στιγμή που δεν αποπληρώθηκε το πρόστιμο, το Κέντρο Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου συνέταξε μηνυτήρια αναφορά, την απέστειλε στους οικονομικούς εισαγγελείς κι εκείνοι τη διαβίβασαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να ακολουθηθεί αυτόφωρη σύλληψη και αυτόφωρη διαδικασία για τα κακουργήματα της φοροδιαφυγής και του «ξεπλύματος» βρώμικου χρήματος.

Η οικονομική αστυνομία προχώρησε το πρωί στη σύλληψη του επιχειρηματία και τον οδήγησε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπόμπολας ζήτησε ολιγόωρη προθεσμία, πριν του απαγγελθούν κατηγορίες, για να τακτοποιήσει την οφειλή με βάση τις διατάξεις του νόμου Βαλαβάνη (4321/15 άρθρα 1 και 4) και καταβάλλοντας το ποσό χωρίς τις προσαυξήσεις.

Ακολούθως, εφόσον κύριο αδίκημα στην υπόθεση του «ξεπλύματος» βρώμικου χρήματος είναι η φοροδιαφυγή η οποία δεν υφίσταται πλέον ως αδίκημα μετά την πληρωμή του ποσού η υπόθεση οδηγείται στο αρχείο και ο κ. Μπόμπολας είναι ελεύθερος.

Τι δήλωσαν πηγές από το περιβάλλον του επιχειρηματία

Πηγές από το περιβάλλον του επιχειρηματία ανέφεραν πως ο κ. Λεωνίδας Μπόμπολας εμφανίστηκε αυτοβούλως στις αρμόδιες αρχές συνοδεία του δικηγόρου του, για την υπόθεση της ρύθμισης φορολογικών διαφορών του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μπόμπολας βρισκόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο στάδιο της παροχής εξηγήσεων προς τις φορολογικές αρχές ως προς τη δικαιολόγηση της προέλευσης ποσού ύψους 2 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο των ελέγχων της λίσταςLagarde. Ετσι, προσήλθε σήμερα στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου, εξηγούν οι ίδιες πηγές, με σκοπό τη ρύθμιση του συγκεκριμένου ποσού, πραγματοποιώντας ειδική πράξη συμβιβασμού. Ωστόσο, κατά την προσέλευσή του στο ΚΕΦΟΜΕΠ, ο εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη. Το ζήτημα εκτιμάται ότι θα διευθετηθεί σήμερα, σημειώνουν οι ίδιες πηγές από το περιβάλλον του επιχειρηματία.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι σήμερα το πρωί συνελήφθη ο Λεωνίδας Μπόμπολας, διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ, για την λίστα Lagarde.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές ο κ. Μπόμπολας συνελήφθη καθώς προέκυψε φοροδιαφυγή ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ με βάση τα στοιχεία από τις καταθέσεις στηνHSBC και τη διασταύρωση των στοιχείων που ακολούθησε από τις αρμόδιες αρχές. Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως ο κ. Μπόμπολας κλήθηκε να πληρώσει το συγκεκριμένο ποσό πριν ασκηθεί η ποινική δίωξη, κάτι που δεν έκανε.

Ακολούθησε μηνυτήρια αναφορά από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και με εντολή του εισαγγελέα ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Οι εισαγγελικές πηγές συμπλήρωναν πως ο κ. Μπόμπολας συνελήφθη στα όρια του αυτόφωρου και οδηγείται στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες τα αδικήματα που περιγράφονται στη μηνυτήρια αναφορά είναι φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα