Αερογέφυρα ζωής με ένα C-130 της ΠΑ που μετέφερε ασθενή στην Ιταλία

Αερογέφυρα ζωής πραγματοποιήθηκε χθες τα ξημερώματα από ένα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο της κοινωνικής της αποστολής προς τον Ελληνικό λαό, μία επιχείρηση που έγινε γνωστή πριν από λίγη ώρα.

Πιο συγκεκριμένα. Τη Δευτέρα 02 Δεκεμβρίου και ώρα 03:53, ένα μεταφορικό αεροσκάφος C-130H Hercules της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε από την 112 Πτέρυγα Μάχης της Αεροπορικής Βάσεως Ελευσίνος, με σκοπό τη μεταφορά 40ντάχρονου Έλληνος ασθενούς, με οξεία ηπατική ανεπάρκεια, στην

Πίζα της Ιταλίας, για μεταμόσχευση ήπατος. Το αεροσκάφος μετέφερε με ασφάλεια τον ασθενή, τον συνοδό του και το συνοδευτικό ιατρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο της Πίζας, στις 07:30 (Ώρα Ελλάδας) και στη συνέχεια επέστρεψε στη βάση του στην Ελευσίνα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τους 10 πρώτους μήνες του 2013, τα πτητικά μέσα της ΠΑ έχουν πραγματοποιήσει 78 αποστολές αεροδιακομιδών, με 159,3 ώρες πτήσεως, μεταφέροντας και δίνοντας έτσι «ζωή», σε 99 ασθενείς/τραυματίες συνανθρώπους μας.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα