To τελευταίο μάθημα του Παυλόπουλου στην Νομική (ΦΩΤΟ)

Το τελευταίο μάθημα στη Νομική παρέδωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος την Τετάρτη, λίγες ώρες πριν από την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Στον 5ο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζεται το Μεταπτυχιακό Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο εξαίρετος νομικός μπήκε γύρω στις 2 το μεσημέρι, στην αίθουσα 33, με τους φοιτητές του να σηκώνονται αμέσως όρθιοι και να τον χειροκροτούν παρατεταμένα. Ο νέος ανώτατος πολιτειακός άρχοντας δεν συγκρατήθηκε και άφησε να φανούν τα δάκρυα συγκίνησης στα μάτια του.

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε

τους φοιτητές του για την υποδοχή και τους ζήτησε να καθίσουν, για να ξεκινήσει η παράδοση του μαθήματος «Αρχή συνέχειας και προσαρμοστικότητας στη Δημόσια Διοίκηση» για τελευταία φορά. Μαζί του ήταν και ο καθηγητής Χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά Χρήστος Γκόρτζος, με τον οποίο ανέλυσαν το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Αμέσως μετά το τέλος της παράδοσης, ο κ. Παυλόπουλος αποχαιρέτησε τους φοιτητές του μέσα σε κλίμα συγκίνησης. Λίγο πριν τελειώσει το μάθημά του, ωστόσο, οι 38 φοιτητές του τού επιφύλαξαν μια ευχάριστη έκπληξη, αφού, θέλοντας να του δείξουν τον σεβασμό και την αγάπη τους, του έκαναν δώρο μερικά βιβλία νομικού περιεχομένου, στα οποία είχαν γράψει και μια αφιέρωση για να τους θυμάται. Πρόκειται για την «Ανοδο της Δημοκρατίας» και το «Η Δημοκρατία υπό την δοκιμασία του ολοκληρωτισμού» του Marcel Gauchet, ενώ άπαντες υπέγραψαν την εξής συγκινητική αφιέρωση: «Καλή θητεία στο ύπατο αξίωμα. Με αγάπη και εκτίμηση, οι τελευταίοι τυχεροί».

Δείτε την αποκλειστική φωτογραφία που εξασφάλισαν τα "Παραπολιτικά"

Keywords
Τυχαία Θέματα