Reuters: Η Αθήνα δεν συνεργάζεται με την τρόικα

Αντιπαράθεση στην Αθήνα, Συνάντηση σε κλίμα έντασης, Ο Βαρουφάκης πάγωσε τον Ντάισελμπλουμ: είναι μερικοί από τους τίτλους των ιστοσελίδων των ξένων μέσων ενημέρωσης που εμφανίσθηκαν την τελευταία ώρα.

Το πρακτορείο Reuters, αναφερόμενο στις σημερινές συναντήσεις Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα, επισημαίνει πως η ελληνική κυβέρνηση δεν συνεργάζεται

με την τρόικα και δεν επιδιώκει νέα παράταση του μνημονίου.
Την ίδια ώρα, η στήλη Breakingviews του Reuters αναφέρει ότι οι ελληνικές Τράπεζες βρίσκονται μεταξύ σφύρας και άκμονος καθώς κλιμακώνονται οι εκροές καταθέσεων. Όπως αναφέρεται στο άρθρο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ πρέπει να βιώνουν, κατά την τρέχουσα συγκυρία, καθόλου ευχάριστα συναισθήματα, ενώ ο αρθρογράφος δεν διστάζει να αναφέρει ότι ίσως δούμε να επαναλαμβάνονται στην Ελλάδα τα όσα συνέβησαν στην Κύπρο το 2012.

Εν τω μεταξύ σε νέο άρθρο του για την Ελλάδα, στη New York Times, ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν καλεί τη Γερμανία να σταματήσει την ηθικολογία και να πράξει το σωστό για την Ελλάδα.

«Πολλοί πιστεύουν πως τα δάνεια που πήρε η Ελλάδα από το ξέσπασμα της κρίσης και μετά, χρησιμοποιήθηκαν για να επιδοτήσουν τις δαπάνες. Η αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων πήγαν για να πληρωθούν τόκοι και κεφάλαιο του χρέους» αναφέρει χαρακτηριστικά και υπογραμμίζει «την ανάγκη η Ευρώπη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων» και «να αντιμετωπίσει με ρεαλισμό την οικονομική κατάσταση και στην περίπτωση της Ελλάδας».

Ο αρθρογράφος, μεταξύ άλλων, προβάλλει τη θέση ότι «οι Γερμανοί ειδικότερα πρέπει να κάνουν το σωστό και να εγκαταλείψουν τους μύθους και την ηθικολογία», επισημαίνοντας ότι «με την παρούσα κατάσταση, το μόνο που καταφέρνει η Ελλάδα μέσω του διεθνούς δανεισμού είναι να συντηρεί την αποπληρωμή των τόκων και του αρχικού κεφαλαίου».

Δείτε ακόμα:

Ο νομπελίστας Πολ Κρούγκμαν αρθρογραφεί εναντίον Γερμανίας

Keywords
Τυχαία Θέματα