Opel Cascada 1.6 SIDI Auto (ΦΩΤΟ)

Από εμφάνιση η Opel σκίζει τα τελευταία χρόνια και αυτό αποτυπώνεται κυρίως στις πωλήσεις της με εφαλτήριο το Insignia που έβαλε τις βάσεις για μια πιο κόμπακτ και «κουπεδίστικη» διάθεση για τα μοντέλα που ακολούθησαν. To Cascada μοιάζει σαν μία μικρή δόση από το ίδιο απόσταγμα σκοράροντας με την μασίφ εμφάνιση

που ψαρεύει τα βλέμματα από μακριά.

Μάλιστα, η σχεδίαση δείχνει εξαιρετικά ισορροπημένη και συμπαγής που δίνει την εντύπωση πως υπάρχει μεταλλική αντί της υφασμάτινης οροφής. Και όμως, η αναδιπλούμενη οροφή είναι έξυπνα σχεδιασμένη για να κατεβαίνει (ή ανεβαίνει) γρήγορα και να μαζεύεται στο πορτμπαγκάζ που χωρά 280 lt (380 όταν είναι ανεβασμένη). Γενικότερα, το δυνατό σημείο του Cascada είναι η σχεδίαση και οι καλοί χώροι για τέσσερις επιβάτες με ποιοτικό διάκοσμο και πλήρη τεχνολογικό εξοπλισμό στο μοντέλο της δοκιμής μας.

Το Cascada αποτελεί και το πρώτο μοντέλο που υποδέχεται το νέας γενιάς μοτέρ 1.6 SIDI με τούρμπο και άμεσο ψεκασμό και ισχύ 170 PS. Στην έκδοση της δοκιμής μας υπήρχε αυτόματο κιβώτιο με 6 σχέσεις με μετατροπέα ροπής και καλές αλλαγές που ωστόσο δεν μπορούν να συγκριθούν με το 8άρι της ZF ή ένα τύπου διπλού συμπλέκτη. Τα περίπου 1.700 kg είναι επίσης ένα ζήτημα που γίνεται αντιληπτό στον δρόμο μιας και το Cascada δεν είναι από τα αυτοκίνητα που του αρέσουν να το πιέζεις στο όριο.

Έτσι και αλλιώς το Cascada έχει κατασκευαστεί για να προσφέρει άνετες βόλτες με κατεβασμένη την οροφή και τον ήλιο να λάμπει. Στις υψηλές ταχύτητες η καλά μελετημένη οροφή δεν επηρεάζεται από την ταχύτητα προσφέροντας καλή ηχομόνωση αλλά το αυτόματο κιβώτιο δεν μπορεί να ευνοήσει την κατανάλωση η οποία δύσκολα θα πέσει κάτω από τα 8,0 lt/100km. Πάντως, οι ρεπρίζ είναι γρήγορες με τον SIDI των 170 PS να ξεδιπλώνει την δύναμη του στις υψηλότερες rpm.

Αν το όνειρο σας ήταν ανέκαθεν να αποκτήσετε ένα μεγάλο κάμπριο με καλούς τετραθέσιους χώρους (κάποιοι συμβιβασμοί πρέπει να γίνουν με τον χώρο αποσκευών σε σχήμα L) ώστε να μην απαιτείται δεύτερο όχημα, τότε το Cascada είναι αυτό που ψάχνετε. Τα οδικά του χαρακτηριστικά μπορεί να μην ανταποκρίνονται στην δυναμική του σχεδίαση αλλά προφανώς το Cascada έχει φτιαχτεί για ξεσκέπαστα σουλάτσα με αρκετή premium δόση στην τιμή των από 30.500€. Δίχως φυσικά να ξεχνάμε την φτηνότερη με τον 1.4 Τ και τους 140 PS με τιμή από 27.000€.

Πηγή: caroto.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα