NOBACCO: Πρότυπο ελληνικής εταιρείας για την συνεργασία με τον ακαδημαϊκό τομέα

Από τη μία πλευρά υπάρχει ο θόρυβος που καλλιεργείται για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και από την άλλη, υπάρχει μία εταιρεία η οποία έχει επενδύσει στην ανάδειξη της αλήθειας για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και για τις συνέπειες του στην υγεία.

Η NOBACCO

στηρίζει έμπρακτα την επιστημονική έρευνα και συνεργάζεται με την Επιστημονική Κοινότητα έχοντας υποστηρίξει τόσο στον τομέα της τεχνογνωσίας αλλά και οικονομικά, την πραγματοποίηση 5 τουλάχιστον μελετών μέχρι σήμερα σε ελληνικά Πανεπιστήμια αλλά και νοσοκομεία.


Συγκεκριμένα η εταιρεία, τα τελευταία χρόνια έχει:
• Χρηματοδοτήσει το ερευνητικό πρωτοκόλλο που είχε ως θέμα την έρευνα για την ελαστικότητα των αγγείων. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο με επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας τον κ. Κωνσταντίνο Φαρσαλινό.

• Υποστηρίξει την κλινική μελέτη που είναι σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο στο ελληνικό νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με επικεφαλής τον καθηγητή του Τομέα Φαρμακευτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ανδρέα Παπαπετρόπουλο.

• Έχει παράσχει τον εξοπλισμό και έχει υποστηρίξει την μελέτη που θα πραγματοποιηθεί στη ΄Β Καρδιολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Αττικού Νοσοκομείου με επικεφαλής τον διευθυντή του τμήματος κ. Ιωάννη Λεκάκη.

• Έχει παράσχει τον εξοπλισμό σχετικά με τις άμεσες επιδράσεις του ενεργητικού και του παθητικού ατμίσματος ηλεκτρονικού τσιγάρου. Η μελέτη διεξήχθη από την ομάδα Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας του Κέντρου Έρευνας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας και του Εργαστηρίου Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα