Mega: Στην αναζήτηση για 76 εκατ. ευρώ

Κοινό μυστικό αποτελεί στην πιάτσα ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα σε σχέση με τα οικονομικά του το αντιμετωπίζει το Mega των Μπόμπολα, Ψυχάρη και Βαρδινογιάννη, την ίδια στιγμή που ο άμεσος ανταγωνισμός είτε έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία νοικοκυρέματος (βλ. ΑΝΤ1) είτε έχει εισέλθει σε τροχιά κερδοφορίας, όπως συμβαίνει με τον Alpha του Δημήτρη Κοντομηνά.

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κανάλια, ο σταθμός των εκδοτών δείχνει να αντιμετωπίζει (άμεσο) πρόβλημα ρευστότητας. Το συγκεκριμένο

θέμα έχει συζητηθεί κατ’ επανάληψη στις πρόσφατες συνεδριάσεις των μελών του Δ.Σ., χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί βιώσιμη λύση. Οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κατά το προσεχές διάστημα να υπάρξουν και εξελίξεις όσον αφορά τους ανθρώπους που «τρέχουν» το μάνατζμεντ του καναλιού. Σε κάθε περίπτωση, όμως, τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει, αφού μέχρι το τέλος του 2016 θα πρέπει να έχουν εισρεύσει στα ταμεία του Μεγάλου Καναλιού περίπου 76 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα, οι Μπόμπολας, Ψυχάρης και Βαρδινογιάννης καταλαβαίνουν πως οι δόσεις του δανείου δεν μπορούν να καλυφθούν με ίδια κεφάλαια από την πορεία του σταθμού.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ. Για την επιμήκυνση του ομολογιακού δανείου των 98 εκατ. ευρώ, με το οποίο αναχρηματοδοτήθηκε ο προηγούμενος δανεισμός, αναζητείται μια νέα συμφωνία με τις τράπεζες. Η πορεία των εσόδων δεν μπορεί από μόνη της να καλύψει το δάνειο, την ίδια ώρα που υπάρχουν συσσωρευμένες ζηµίες. Για αυτό και είναι ανοικτό το θέμα της χρηματοδότησης του Mega, με κάθε τρόπο. Με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με την είσοδο νέου μετόχου ή και με συγχώνευση... Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ληφθεί απόφαση σε σχέση με την αύξηση, ενώ στην πιάτσα άρχισαν να ακούγονται τα πρώτα ονόματα αναφορικά με τους μελλοντικούς μετόχους του καναλιού της Μεσογείων.

Για παράδειγμα, την προηγούμενη εβδομάδα η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» έγραψε περί του ενδιαφέροντος της Μαριάννας Λάτση. Ωστόσο, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θεωρείται εξαιρετικά απίθανο, αν συνυπολογίσει κανείς τις κακές σχέσεις της οικογένειας Λάτση με έναν εκ των μετόχων, που δεν είναι άλλος από τον Βαρδή Βαρδινογιάννη. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι βασικοί μέτοχοι δεν αναζητούν επενδυτή για το Mega.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χριστούγεννα στα Παραπολιτικά 90,1!

Γιατί εκνευρίστηκε η Ελένη Μενεγάκη με τον σκηνοθέτη της εκπομπής; (VIDEO)

Αντιγραφή από σήριαλ του 1992 το "Κωνσταντίνου και Ελένης" (BINTEO)

Τέσσερις μεγάλες προσφορές αυτό το Σάββατο με την ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα