Made by Hellas στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου!

H έκθεση «Made by Hellas» διοργανώνεται με την ευκαιρία της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έπειτα από μια ιδέα του ιδρυτή του μουσείου Θεόδωρου Ν. Χαραγκιώνη. Στην σχετική έκθεση παρουσιάζονται αυτοκίνητα που σχεδιάσθηκαν, κατασκευάστηκαν ή συναρμολογήθηκαν στην Ελλάδα, αλλά και εκείνα στα οποία σημαντικοί Έλληνες συνέβαλλαν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στη δημιουργία τους.

Έτσι λοιπόν στα εκθεμάτα περιλαμβάνονται μηχανισμοί της αρχαιότητας που εφαρμόστηκαν στη σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία, το πρώτο

ελληνικό αυτοκίνητο του 1920 κατασκευής Θεολόγου, αυτοκίνητα που συναρμολογήθηκαν στην Έλλαδα την περίοδο του μεσοπολέμου, τα MORRIS MINOR και τα πασίγνωστα MΙΝΙ του πατέρα του σύγχρονου αστικού αυτοκινήτου, Αλέκου Ισιγόνη, ελαφρά πολιτικά και στρατιωτικά φορτηγά παραγωγής που κορυφώθηκε μετά την πρώτη πετρελαική κρίση, ανάμεσα τους τα θρυλικά PONY, ZEBRA, FARMOBIL και FARMA σχεδιασμένο από τον Γιώργο Μιχαήλ, τα τρίτροχα ALTA, ATTICA, TONACO και ΜΕΒΕΑ, το πρωτότυπο του πρώτου αυτοκινήτου στον κόσμο ενός όγκου (monospace) σχεδιασμένο από τον Αντώνη Βολάνη, το NISSAN SUNNY συναρμολογημένο στο Βόλο από την ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε.

Διαβάστε περισσότερα στο caroto.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα