H Χανιώτισσα που έστειλε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρωπης (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Η "ψυχή" μιας Χανιώτισσας, της αρχηγού, Φιλιώς Μανωλιουδάκη και το πείσμα και η δυναμική όλων των κοριτσιών της ομάδας, οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός στέφθηκε πανάξια νέος πρωταθλητής Ευρώπης στις γυναίκες, κερδίζοντας με 10-9 την πανίσχυρη ισπανική Σαμπαντέλ σ’ έναν συγκλονιστικό τελικό, στο κατάμεστο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά!

Ο συγκλονιστικός τελικός του φάιναλ-φορ

της Ευρωλίγκα, κρίθηκε με γκολ τηςΜανωλιουδάκη στα 33'. Η αρχηγός του Ολυμπιακού είχε ισοφαρίσει νωρίτερα σε 9-9.

Για την κατάκτηση του τροπαίου η Χανιώτισσα αρχηγός του πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού στο πόλο γυναικών, Φιλιώ Μανωλιουδάκη είπε:

Εύχομαι να το ξανακάνω πολλές φορές. Είμαι τρισευτυχισμένη. Είναι μοναδικές στιγμές αυτές που ζούμε. Μακάρι να ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές. Εύχομαι να το καταλάβουμε γρήγορα. Όταν μείναμε με τρία γκολ πίσω στο σκορ, έπρεπε να απαντήσουμε αμέσως. Η Σαμπαντέλ έχει κατακτήσει τα πάντα τα τελευταία χρόνια. Κάναμε κάτι πολύ δύσκολο, επειδή ήταν δύο συνεχόμενες φορές πρωταθλήτριες. Τελειώσαμε τη σεζόν με μία ήττα αλλά τελειώνουμε με μία πολύ σημαντική νίκη. Στο τελευταίο γκολ κοιτούσα το χρονόμετρο και μετά κοιτούσα να τελειώσει ο χρόνος. Η Διαμαντοπούλου μας κράτησε στο τελευταίο οκτάλεπτο. Είναι ένα παιδί xαμηλών τόνων και η καλύτερη τερματοφύλακας στην Ελλάδα. Ο κόσμος είναι ο 8ος παίκτης μας. Όταν μείναμε πίσω στο σκορ, μας έδωσε τη δύναμη για να συνεχίσουμε και να αντιδράσουμε. Μακάρι να γεμίζουμε πιο συχνά το γήπεδο.

Τα σουτ-φαρμάκι της Άσλεϊ Σάουθερν, που σκόραρε τέσσερις φορές και γύρισε το παιχνίδι, οι απίστευτες αποκρούσεις της Χρυσής Διαμαντοπούλου, η οποία κράτησε όρθια την ομάδα της όπως και στον ημιτελικό, αλλά κυρίως η ψυχή της Χανιώτισσας αρχηγού Φιλιώς Μανωλιουδάκη, που πέτυχε τα δύο τελευταία γκολ (το τελευταίο 0:33 πριν τη λήξη), έφεραν την ομάδα του Χάρη Παυλίδη στην κορυφή, εκθρονίζοντας την κυρίαρχο των δύο προηγούμενων ετών, Σαμπαντέλ.

Η Σαμπαντέλ ήρθε στον Πειραιά για το τρίτο σερί τίτλο της στη διοργάνωση και τέταρτο στην ιστορία της, κι έχοντας ηττηθεί για τελευταία φορά από τη Βουλιαγμένη, στις 7 Μαρτίου 2012.

Κι αυτό το αήττητο της Σαμπαντέλ κατάφερε να σπάσει ο Ολυμπιακός για να γίνει ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης στο πόλο γυναικών.

Η σειρά των γκολ (με πρώτη την Σαμπαντέλ):

1η περίοδος: Εσπάρ 1-0, Σάουθερν 1-1,Φόρχα 2-1.

2η περίοδος: Εσπάρ 3-1, Γκαρσία 4-1, Μανωλιουδάκη 4-2, Μ.Πλευρίτου 4-3.

3η περίοδος: Ντομενέκ 5-3, Μπιανκόνι 5-4, Σάουθερν 5-5, Αβραμίδου 5-6, Φόρχα 6-6, Σάουθερν 6-7, Σάουθερν 6-8, Φόρχα 7-8.

4η περίοδος:Παρέχα 8-8, Παρέχα 9-8, Μανωλιουδάκη 9-9, Μανωλιουδάκη 9-10.

Σαμπαντέλ: Φόρχα 3, Εσπάρ, Παρέχα από 2, Γκαρσία, Ντομενέκ από ένα.

Ολυμπιακός: Σάουθερν 4, Μανωλιουδάκη 3, Αβραμίδου, Μ. Πλευρίτου, Μπιανκόνι.

Πηγή: Με πληροφορίες από waterpololive.gr και sport24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα