H αυτοκτονία της ΝΔ

Δεν θα σταθώ στη διαφορά στην πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση που δημοσιεύουν τα «Παραπολιτικά» και που σε σχέση με προηγούμενες έρευνες της ίδιας εταιρίας είναι αυξημένη υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Θα σταθώ σε δύο παλαιότερα ποιοτικά στοιχεία που δείχνουν ότι η τακτική του φόβου, ως προεκλογική πολιτική, που υιοθέτησε η Νέα Δημοκρατία

όχι μόνο δεν έπιασε, αλλά, ενδεχομένως να έστρεψε ψηφοφόρους είτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ είτε προς άλλα κόμματα, επειδή αγανάκτησαν από την εκφοβιστική αυτή «πλύση εγκεφάλου».

Ποια είναι τα στοιχεία αυτά. Το πρώτο είναι ότι σε ερώτηση αν φοβούνται (οι ερωτηθέντες) το ενδεχόμενο μίας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και την εγκατάλειψη του ευρώ, απάντησαν αρνητικά σε ποσοστό 63%. Δηλαδή όχι ότι δεν φοβούνται την επαναφορά της δραχμής αλλά ότι δεν θεωρούν πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Που σημαίνει ότι δεν θεωρούσαν ότι κινδυνεύει η χώρα από μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, την οποίαν συνεχώς δαιμονοποιούν τα προεκλογικά συνθήματα του Μαξίμου.

Το δεύτερο στοιχείο –το οποίο είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό- έχει να κάνει με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων. Αποδείχθηκε λοιπόν ότι από την δεξαμενή των κεντρώων ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει μεγαλύτερο ποσοστό ψηφοφόρων απ’ ό, τι η Νέα Δημοκρατία. Με άλλα λόγια η άλλοτε κεντροδεξιά παράταξη, η οποία χαρακτηριζόταν έτσι επειδή είχε καλύψει εδώ και πολλά χρόνια και τον κεντρώο χώρο, δεν μπορούσε να πάρει περισσότερους ψηφοφόρους από τον χώρο αυτό. Και ως γνωστόν οι ψηφοφόροι του συγκεκριμένου ιδεολογικού χώρου είναι η λεγόμενη «κυμαινόμενη ψήφος» που αναδεικνύει κάθε φορά τις κυβερνήσεις. Αυτο δε το στοιχείο είναι άλλη μία απόδειξη των αρνητικών συνεπειών της μετακίνησης της ΝΔ, επί Αντώνη Σαμαρά, δεξιότερα.

Ένα τελευταίο, μη δημοσκοπικό στοιχείο, αλλά ενδεικτικό επίσης της άστοχης επικοινωνιακής πολιτικής που έχει ακολουθήσει η ΝΔ, είναι το σποτάκι της ΟΝΝΕΔ με τον τεμπέλη δημόσιο υπάλληλο που δεν θέλει την αξιολόγηση! Πέραν του ότι το περιεχόμενο του φιλμ έχει ισοπεδωτικό χαρακτήρα γιατί βάζει όλους τους δημοσίους υπαλλήλους στο ίδιο τσουβάλι, είναι λογικό να ερεθίζει μία ολόκληρη τάξη εργαζομένων.

Αντιστοιχεί όλο το περιεχόμενο με την απίθανη ατάκα Πάγκαλου, «μαζί τα φάγαμε» και με το ότι μπαίνουν «κοπρίτες» στο δημόσιο. Τώρα βεβαίως ο κ. Πάγκαλος είναι σπίτι του και, προφανώς, κάποιοι έχουν ζηλέψει την τύχη του και την σημερινή του αμεριμνησία....

Keywords
Τυχαία Θέματα