Ντάισεμπλουμ: "Πρώτα η αξιολόγηση, μετά η δόση"

Ο Γερούν Ντάισεμπλουμ στις επίσημες δηλώσεις του μετά την συνεδρίαση του Eurogroup τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει μία λεπτομερή λίστα από πλευράς της Ελλάδας.
Επίσης σημείωσε ότι υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ της Ελληνικής πλευράς και των Θεσμών σε βασικά σημεία της διαπραγμάτευσης. Συγκεκριμένα τόνισε ότι "οι Θεσμοί πρέπει να έχουν πλήρες πακέτο μεταρρυθμίσεων για να ολοκληρώσουν και την αξιολόγηση τους".

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταφέρονται

χρονικά για το Μάιο αναφέροντας συγκεκριμένα ότι «θα επανεκτιμήσουμε την κατάσταση στο Eurogroup του Μαΐου» και ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα πρέπει να βιαστεί καθώς ο χρόνος πιέζει για μία λύση στο πρόβλημα της χρηματοδότησής της.

Στο ίδιο κλίμα με τον πρόεδρο του Eurogroup και ο Ευρωπαίος Επίτροπος επί των Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί. «Ο χρόνος τρέχει», επανέλαβε πολλές φορές. Ο κ. Μοσχοβισί τόνισε ότι έχουμε σημειώσει περιορισμένη πρόοδο. Επίσης είπε ότι «πρέπει να δούμε τις θέσεις των άλλων δεν είναι πάντα προφανές το τι σκέφτεται ο άλλος». Πάντως ξεκαθάρισε ότι χρειάζεται συνολική συμφωνία, συμφωνία πακέτο, αλλά ακόμη δεν είμαστε σε αυτό το σημείο ενώ σημείωσε ότι «πρέπει να επιταχύνουμε καθώς ο χρόνος τρέχει».
Την ανησυχία τους για την μικρή πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, εξέφρασαν στην ίδια συνεδρίαση, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, όπως δήλωσε μέσω Twitter, αμέσως μετά τη λήξη των συζητήσεων ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βλάντις Ντομπρόβσκις.

Στο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Μάλτας Εντουαρντ Σικλούνα, που δήλωσε μετά τη συνεδρίαση πως σημειώθηκε «πλήρης κατάρρευση στην επικοινωνία».
«Θέλουμε να σώσουμε την Ελλάδα, αλλά μιλάμε διαφορετική γλώσσα», δήλωσε.

Το κακό κλίμα είχε φανεί με το «καλημέρα» καθώς ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στο Eurogroup: «Να πάτε να δείτε την ωραία Ρίγα, γιατί αποτέλεσμα σήμερα εδώ δεν πρόκειται να δείτε»!

Keywords
Τυχαία Θέματα