"Bravo Miltos" η ατάκα της Σουηδέζας!

Με την Ευρωπαία Επίτροπο αρμόδια για Εσωτερικές Υποθέσεις, κα Cecilia Malmström, συναντήθηκε σήμερα, στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης συνοδευόμενος από την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε θερμό κλίμα, παρουσίασε με λεπτομερή στοιχείακαι αναλυτικά με στην Επίτροπο τον σχεδιασμότου Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίουγια την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών από τα

θαλάσσια σύνορα της χώρας μας. «Υπάρχουν καθημερινά επιχειρήσεις στη θάλασσα για τον εντοπισμό και τη διάσωση παράνομων μεταναστών στη θάλασσα», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας την ανάγκη διαμόρφωσης «μιας κοινής, σαφούς και ξεκάθαρης ευρωπαϊκής πολιτικής απέναντι στο φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης, με έμφαση τις χώρες του Νότου της Ευρώπης που το αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη ένταση.»Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Βαρβιτσιώτης στάθηκε, επίσης, στις επιτυχίες του Λιμενικού Σώματος τον τελευταίο χρόνο, όπως τη σύλληψη των τρομοκρατών στη Χίο και τον εντοπισμό και την ακινητοποίηση του πλοίου “NourM” που μετέφερε βαρύ οπλισμό.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, στη προσήλωση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καιτο ανθρωπιστικό έργο που παρέχουν καθημερινά στις επιχειρήσεις τους.«Κάθε μέρα τα στελέχη αυτά εντοπίζουν και διασώζουν δεκάδες μετανάστες στη θάλασσα, προασπίζουν τα ατομικά τους δικαιώματα και τους παρέχουν πλήρη ανθρωπιστική βοήθεια, διασφαλίζοντας την αξιοπρέπεια τους», υπογράμμισε. Παράλληλα, τόνισε ότι με δική του πρωτοβουλία εκδόθηκε εγκύκλιος με στόχο τη λήψη σειράς μέτρων για κάλυψη των αναγκών πρώτης υποδοχής των μεταναστών για τις πρώτες 24 ή 48 ώρες, που έχει την αρμοδιότητα το Λιμενικό.

Από την πλευρά της η κα Malmström δήλωσε ότι «το Λιμενικό Σώμα κάνει φανταστική δουλειά στη διάσωση ανθρωπίνων ζωών στη θάλασσα», ενώ και οι δύο πλευρές διαπίστωσαν ότι υπάρχουν δυνατότητες να γίνουν κι άλλα βήματα για την βελτίωση της επικοινωνίας και της συνεργασίας μεταξύ τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα