Bloomberg: Η Ελλάδα δεν αλλάζει συμπεριφορά και προσποιείται

Με την ταινία «Ημέρα της Μαρμότας» παρομοιάζει την κατάσταση στην Ελλάδα ο Μαρκ Γκίλμπερτ, αρθρογράφος στο Bloomberg View αφού οπως αναφέρει σε άρθρο του η Ελλάδα αντί να αλλάξει συμπεριφορά, προσποείται ότι είναι κοντά σε λύση.

Ο αρθρογράφος αναφέρεται στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ως προμελετημένη προσπάθεια να μειωθεί η εκροή κεφαλαίων που εντείνεται το τελευταίο τρίμηνο. Την προηγούμενη εβδομάδα δήλωνε πως η χώρα ήταν κοντά σε μια συμφωνία με τους δανειστές και έχει ξεκινήσει ήδη να γράφεται το κείμενο, λόγια που αμφισβήτησε στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Τέσσερις μήνες μετά από την ανάληψη εξουσίας από τον Αλέξη Τσίπρα, η Ελλάδα βρίσκεται βαθύτερα από ποτέ στην τρύπα», γράφει. Τα ταμεία της ελληνικής κυβέρνησης είχαν λιγότερα από 800 εκατ. ευρώ στο τέλος του Μαρτίου, ενώ το 70% (των διαθεσίμων) ξοδεύτηκε τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, σχολιάζει ο ίδιος και καταλήγει πως τελικά η Ελλάδα πρέπει να ψάξει για ξεχασμένα χρήματα κάτω από τα στρώματα και τους καναπέδες.

Ο αρθρογράφος του Bloomberg συνεχίζοντας την παρομοίωσή του με την ταινία «Ημέρα της Μαρμότας» υπενθυμίζει ότι ο πρωταγωνιστής ζουσε το ίδιο 24ωρο κάθε μέρα και αυτό άλλαξε μόνο όταν αποφάσισε να γίνει ένας καλύτερος άνθρωπος, προτρέποντας την Ελλάδα να κάνει κάτι ανάλογο.

Keywords
Τυχαία Θέματα