Τρανσέξουαλ ζήτησε... ευθανασία!

Την ευθανασία προτίμησε ένας 44χρονος Βέλγος τρανσέξουαλ μετά από αποτυχημένη επέμβαση αλλαγής φύλου, που του είχε προκαλέσει αφόρητο ψυχικό πόνο, όπως δήλωσε ο γιατρός του.

Σε συνέντευξη που έδωσε σε βελγική εφημερίδα την παραμονή του θανάτου του, ο 44χρονος αποκάλυψε την ιστορία της ζωής του. Γεννήθηκε γυναίκα, ωστόσο οι γονείς του, που είχαν ήδη τρία αγόρια, ήθελαν ένα ακόμα και τον απέρριπταν. Έτσι όταν έφτασε στην εφηβεία ήθελε να γίνει άνδρας, υποβαλλόμενος σε τρεις επεμβάσεις από το 2009 έως το 2012. Το αποτέλεσμα όμως δεν ήταν το αναμενόμενο.

«Ετοιμαζόμουν να γιορτάσω τη νέα μου γέννηση αλλά την πρώτη φορά που είδα τον εαυτό μου στον καθρέφτη αισθάνθηκα απέχθεια για το νέο σώμα μου. Υπήρξαν και ευτυχισμένες στιγμές όμως τελικά η ζυγαριά έκλινε προς την άσχημη πλευρά. Έμεινα 44 χρόνια παραπάνω απ' ότι έπρεπε σ' αυτή τη Γη» είχε τονίσει.

Αξίζει τέλος να σταθούμε στο γεγονός ότι η ευθανασία στο Βέλγιο είναι νόμιμη από το 2002. Για να εγκριθεί όμως ο ασθενής θα πρέπει να πάσχει από σοβαρή και ανίατη πάθηση που του προκαλεί αφόρητο πόνο, ψυχικό ή σωματικό. Εκτός από τους παθολόγους, ο ενδιαφερόμενος εξετάζεται και από ψυχίατρο, ο οποίος καθορίζει αν η αφορμή του αιτήματος είναι, π.χ. μια ιάσιμη κατάθλιψη. Μάλιστα τον τελευταίο καιρό στο Βέλγιο έχει ξεσπάσει έντονη κριτική για το θέμα, με το ποσοστό των θανάτων μέσω ευθανασίας να έχει αυξηθεί από το 2012 κατά 25%, ενώ αποκαλύφθηκε ότι κάθε χρόνο 50 άνθρωποι επιλέγουν αυτή τη μέθοδο για να πεθάνουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα