Audi A3 Sportback 1.4 TFSI COD

Υπάρχουν κάποιες τεχνολογίες που αρχικά σε κάνουν να δυσπιστείς ως προς την αποτελεσματικότητά τους. Όταν όμως τις δοκιμάσεις και πειστείς πως κάνουν όσα υπόσχονται, σου δημιουργούν την αίσθηση ότι θα έπρεπε να βρίσκονται σε κάθε αυτοκίνητο.

Ήταν πριν από δύο χρόνια περίπου όταν σε μια παρουσίαση ανανεωμένης έκδοσης VW Polo οι άνθρωπο της εταιρίας μας είπαν: «Σας έχουμε μία έκπληξη! Σήμερα θα είστε οι πρώτοι άνθρωποι στον κόσμο που θα δοκιμάσετε τη νέα

μας τεχνολογία, η οποία βρίσκεται ακόμη σε στάδιο εξέλιξης!». Λίγο αργότερα μας εξήγησαν ότι πρόκειται για ένα σύστημα που απενεργοποιεί αυτόματα τους δύο από τους τέσσερις κυλίνδρους όταν κινείσαι με σταθερή ταχύτητα χωρίς να πατάς πολύ το πεντάλ του γκαζιού. Μας είπαν επίσης ότι το σύστημα αντιλαμβάνεται αυτόματα κι ακαριαία την ανάγκη για περισσότερη ροπή, όταν πιέσεις πιο βαθιά το πεντάλ του γκαζιού και ενεργοποιεί και πάλι τους δύο κυλίνδρους.

Η πρώτη μας αντίδραση, όχι μόνο εμάς των Ελλήνων, ήταν ένα χαμόγελο αμηχανίας. Κάποιοι λίγο πιο δύσπιστοι είπαν «εγώ πάντως αυτό δεν θέλω να το οδηγήσω». Οι περισσότεροι συζητούσαμε πως θα είναι ενοχλητικό να αισθάνεσαι το τράνταγμα και να ακούς τον ήχο των κυλίνδρων κάθε τόσο ενώ οδηγείς. Η πραγματικότητα όμως ήταν πολύ διαφορετική!

Δείτε φωτογραφίες και διαβάστε περισσότερα στο caroto.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα