Υπόθεση Γραικού: Από την εξαφάνιση μέχρι την ομολογία της δολοφονίας

22:11 9/6/2019 - Πηγή: People

Ήταν 3 Νοεμβρίου του 2019 όταν ό 59χρονος επιχειρηματίας-κτηνοτρόφος, Δημήτρης Γραικός όταν αποφάσισε να κάνει μια μεγάλη εμπορική συναλλαγή ύψους 17.000 ευρώ όμως αυτή η συναλλαγή έμελλε να είναι και η τελευταία του αφού λίγες ώρες μετά τα ίχνη του χάθηκαν. Το γεγονός της εμπορικής αυτής συναλλαγής είχε επιβεβαιώσει και η σύζυγός του

Ο επιχειρηματίας είχε καταγωγή από το Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης και τη μέρα εκείνη είχε πάει στα σφαγεία στην περιοχή της Χαλάστρας Θεσσαλονίκης

 με το αυτοκίνητό του, ένα αγροτικό 4Χ4 το οποίο παρά τις αναζητήσεις δεν είχε βρεθεί μέχρι σήμερα.

Μάλιστα πέντε μήνες μετά την εξαφάνιση του Γραικού, η οικογένειά του εμφανιζόταν πεπεισμένη πως ο 59χρονος είχε πέσει θύμα δολοφονίας και με τον δικηγόρο της οικογένειας να έχει καταθέσει μήνυμα για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

«Πιστεύουμε ότι έγινε κάτι στη διαδρομή το οποίο ήταν οργανωμένο διότι για να εξαφανίσεις τον έμπορο και το αυτοκίνητο πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο, μια προμελέτη και να δράσουν ταχύτατα. Θεωρούμε ότι δεν περάσανε διόδια. Άρα το αυτοκίνητο πρέπει να είναι σε μια ακτίνα 20 με 30 χιλιομέτρων. Το αυτοκίνητο υπάρχει και θα «μιλήσει». Το κίνητρο είναι και οικονομικό» έχει αναφέρει τότε ο δικηγόρος της οικογένειας ενώ και η γυναίκα του η οποία από πολλούς θεωρήθηκε ένοχη για την εξαφάνισή του είχε πει: «Δυστυχώς ο σύζυγός μου δεν έχει δώσει σημάδια ζωής. Αν ήταν ζωντανός μετά από τόσους μήνες θα είχε επικοινωνήσει τουλάχιστον μαζί μου, έστω να μιλήσει με τα παιδιά του που είναι στενοχωρημένα και απελπισμένα. Ο νους τους πηγαίνει στο κακό και το μόνο που θέλουν είναι να ξαναδούν τον πατέρα τους ζωντανό. Είναι δυνατόν μετά από τόσους μήνες να είναι ζωντανός, να βλέπει ότι αγωνιούμε για τη ζωή του και να μην επικοινωνεί με τους δικούς του ανθρώπους; Μου είναι αδιανόητο αυτό, γιατί ο άντρας μου ήταν ένας πολύ σοβαρός και υπεύθυνος άνθρωπος και είμαι σίγουρη πως αν άκουγε εμένα και τα παιδιά μου να τον αναζητούμε θα έπαιρνε ένα τηλέφωνο και θα έλεγε «είμαι ζωντανός ,μην ανησυχείτε». Πολύ φοβάμαι ότι μπορεί να τον σταμάτησαν με το αυτοκίνητο, να τον λήστεψαν και να τον σκότωσαν. Δυστυχώς κάνω πολύ άσχημες σκέψεις, αλλά σίγουρα στην πορεία η αλήθεια θα φανεί».

Στο διάστημα βέβαια όλων αυτών των χρόνων η οικογένεια του Γραικού δεν έπαψε στιγμή να αναζητά τον επιχειρηματία ακόμη και μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και πιο συγκεκριμένα μέσα από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη που είχε ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα. Το γεγονός βέβαια πως το αυτοκίνητο του επιχειρηματία παρέμενε εξίσου άφαντο έκανε τις έρευνες να δυσκολεύουν.

Τρία σχεδόν χρόνια μετά από εκείνη την τραγική ημέρα αποδεικνύεται πως τα είχε τόσο του κτηνοτρόφου όσο και του αυτοκινήτου του είχαν χαθεί γιατί ο δολοφόνος του 59χρονου τον είχε θάψει μαζί με αυτό.

Ο 46χρονος- είναι ο άνθρωπος με τον οποίο ο Γραικός είχε την οικονομική συναλλαγή- που πλέον ομολόγησε το έγκλημα είχε κληθεί πολλές φορές στο παρελθόν για κατάθεση στην αστυνομία, ωστόσο ποτέ μέχρι την ομολογία του δεν είχε ερευνηθεί ποτέ η κτηνοτροφική του μονάδα. Ο ίδιος δε είχε πολλές φορές να στρέψει τις έρευνες προς άλλη κατεύθυνση δηλώνοντας : «Δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση με τη γυναίκα του Γραικού αν έδωσα ή δεν έδωσα τα χρήματα. Ό,τι είχα να πω το είπα δέκα φορές στην Ασφάλεια. Τώρα αν του έδωσα ή δεν του έδωσα, αυτοί ξέρουν τι έχει γίνει. Τελείωσε, δεν το συζητώ ξανά. Έχουν γίνει καταθέσεις, υπάρχουν τιμολόγια. Εγώ από την δικιά μου την μεριά είπα όλη την αλήθεια, όπως ακριβώς έχουν γίνει τα πράγματα.. «Εμένα μου μπαίνουν διάφορα στο μυαλό αλλά δεν ασχολούμαι γιατί θα μπλέξω χειρότερα. Αν ήξεραν για τα λεφτά, κάποιος θα ενημέρωσε από το σφαγείο… Θα διατυμπάνιζε παντού τι έγινε και τι δεν έγινε; Κάποιος δικός του όμως θα το ήξερε. Όταν χάθηκε ήμουν ο πρώτος που ήρθε να ψάξει η Αστυνομία. Τους έδωσα όλα τα τιμολόγια κατευθείαν, όλες τις καταθέσεις, όλα τα έβγαλαν αντίγραφα και τελείωσε».

O δράστης ωστόσο δεν είχε καταφέρει να γίνει πιστικός και να κάνει τις έρευνες γύρω από το πρόσωπό του να σταματήσουν. Έτσι όταν η αστυνομία είχε αρκετά στοιχεία στα χέρια της και με τη συμβολή του αρχειακού υλικού καμερών που προβλήθηκαν στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη,  προχώρησε σε εκτεταμένες έρευνες με ειδικό εξοπλισμό που ανιχνεύει μέταλλα. Έτσι κατάφερε να εντοπίσει το αυτοκίνητο του άτυχου επιχειρηματία.

Λίγο μετά ο δράστης ομολόγησε την πράξη του υποδεικνύοντας στους αστυνομικούς το ακριβές σημείο όπου είχε θάψει τον Γραικό με το αυτοκίνητό του. Όπως είπε μάλιστα, είχε σκάψει με εσκαπτικό μηχάνημα και είχε θάψει το αυτοκίνητο και το θύμα και πάνω από τα χώματα είχε ρίξει και μεγάλη ποσότητα κοπριάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα