Βρετανία: Νέος πρωθυπουργός ο Μπόρις Τζόνσον

14:19 23/7/2019 - Πηγή: People

Ο Μπόρις Τζόνσον αναδείχθηκε νέος ηγέτης του Συντηρητικού κόμματος και πρωθυπουργός της Βρετανίας και μετά την -εν μέσω- Brexit πρωθυπουργία της Τερέζα Μέι.

Ο «BoJo», όπως είναι το παρατσούκλι του, ήταν κάποιος που για χρόνια οι Βρετανοί αντιμετώπιζαν με χαλαρή συμπάθεια χαλαρότητα και του συγχωρούσαν διάφορες χοντράδες και γραφικότητες.

Ας σημειωθεί, ωστόσο, ότι μαζί με τον  Νάιτζελ Φάρατζ, θεωρούνται οι δύο βασικοί αποσταθεροποιητές της σύγχρονης ιστορίας της Βρετανίας.

Για την ιστορία, ο Μπόρις Τζόνσον έλαβε 92.153

ψήφους έναντι 46.656 που έλαβε ο Τζέρεμι Χαντ, στην ψηφοφορία του Συντηρητικού κόμματος, γεγονός που τον καθιστά τον διάδοχο της Τερέζα Μέι στον πρωθυπουργικό θώκο της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο υπέρμαχος του Brexit υποσχέθηκε, μεταξύ άλλων, να οδηγήσει τη Βρετανία εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ή χωρίς συμφωνία έως τις 31 Οκτωβρίου.  Η νίκη του οδηγεί το Ηνωμένο Βασίλειο προς μια αντιπαράθεση με την Ε.Ε. για το Brexit και προς μια συνταγματική κρίση εντός της χώρας, καθώς οι Βρετανοί βουλευτές έχουν δεσμευθεί να καταψηφίσουν την όποια κυβέρνηση προσπαθήσει να βγάλει τη χώρα εκτός του μπλοκ χωρίς μια συμφωνία διαζυγίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα