Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο λόγος που δεν επισκέφτηκε τον σύζυγό της Φίλιππο στο νοσοκομείο

11:30 25/12/2019 - Πηγή: People

Στο νοσοκομείο βρέθηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα ο Πρίγκιπας Φίλιππος, ο σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ. Και μπορεί να πήρε εξιτήριο για να περάσει τις γιορτές με την οικογένειά του, όμως στη διάρκεια της νοσηλείας του κανένα από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ούτε η σύζυγός του, στον επισκέφτηκαν. Και δεν θα το έκαναν ούτως ή άλλως.

Στο νοσοκομείο ο Πρίγκιπας Φίλιππος – Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Παλάτι

Ο λόγος, λοιπόν, αυτής της απουσίας από το πλευρό του 98χρονου Πρίγκιπα

έχει να κάνει με το …πρωτόκολλο και καθόλου μ’ αυτό που μοιάζει μ’ αδιαφορία. Όπως εξηγεί η ειδικός σε βασιλικά θέματα, Βικτόρια Άρμπιτερ, τέτοιου είδους επισκέψεις από μέλη της βασιλικής οικογένειας θα «προκαλούσαν αναστάτωση» και «άσκοπο στρες» στους υπόλοιπους ασθενείς.

Συγκεκριμένα, η Άρμπιτερ έγραψε: «Είδα μερικά πολύ απαίσια σχόλια για τη Βασίλισσα σε σχέση με το γεγονός ότι παρέμεινε στην κατοικία της στο Sandringham, ενώ ο Φίλιππος ήταν στο νοσοκομείο, οπότε θα ήθελα να εξηγήσω το εξής.

Γενικά, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν επισκέπτονται ο ένας τον άλλο στο νοσοκομείο. Υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις, αλλά αν το δούμε λογικά αυτό δεν συμβαίνει εξαιτίας έλλειψης ευαισθησίας.

Αν η Βασίλισσα αποφάσιζε να επισκεφτεί τον σύζυγό της, θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα ασφαλείας που θα προκαλούσαν απίστευτη αναστάτωση. Γνωρίζοντας, λοιπόν, ότι και άλλοι ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπείες δεν θα ήθελαν να προκαλέσουν άσκοπο στρες σ’ αυτούς και τις οικογένειές τους.

Όχι μόνο είναι πολύ διακριτικοί σε θέματα που αφορούν την υγεία τους, αλλά θέλουν να αποφύγουν τις φήμες. Ο Φίλιππος περισσότερο απ’ όλους του royals απεχθάνεται τη φασαρία και το σούσουρο και θα ήθελε η Βασίλισσα να συνεχίσει την καθημερινότητά της για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους».

*Με στοιχεία από τη Mirror

Keywords
Τυχαία Θέματα