Τζορτζίνα Τσάπμαν: Πού βρίσκεται και τι κάνει σήμερα η πρώην σύζυγος του Χάρβι Γουάινστιν

16:53 25/2/2020 - Πηγή: People

Πού βρισκόταν η Τζορτζίνα Τσάπμαν, πρώην σύζυγος του κινηματογραφικού παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν, όταν εκείνος χθες κρινόταν ένοχος για βιασμό τρίτου βαθμού και για σεξουαλική παρενόχληση από το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης;

Όπως χαρακτηριστικά καταγράφει το αμερικανικό People, η 43χρονη Τσάπμαν δεν πέρασε εύκολα τα τελευταία δύο χρόνια και μετά τον σάλο που οι απανωτές καταγγελίες εναντίον του συζύγου της ενέπνευσαν το κίνημα #MeToo.

Είδε τη δική της καριέρα να καταρρέει, διάσημους φίλους να της γυρίζουν την πλάτη και τη ζωή της να αλλάζει μέσα σε λίγα μόλις 24ωρα από την ώρα που έσκασε ορμητικό το σκάνδαλο εναντίον του άλλοτε κραταιού κινηματογραφικού παραγωγού.

Το 2017, με περισσότερες από 80 γυναίκες να έχουν κάτι εξαιρετικά σκοτεινό να αποκαλύψουν για τον σύζυγό της, η Τσάπμαν είχε άμεσα πάρει αποστάσεις, καταθέτοντας αίτηση διαζυγίου. Οι δυο τους είχαν παντρευτεί το 2007 και είχαν αποκτήσει δύο παιδιά. Το πρώτο διάστημα η Τσάπμαν είχε επίσης δηλώσει ότι δεν είχε ιδέα για την εφιαλτική δράση του συζύγου της εναντίον κορυφαίων γυναικών ηθοποιών του Χόλιγουντ και όχι μόνο κι αυτό, όμως, φαίνεται πως ήταν αρκετό για να πληρώσει μέρος του τιμήματος του να είναι σύζυγος ενός καθ’ έξιν βιαστή.

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Ένοχος για τους βιασμούς

Ως συνιδρύτρια του fashion brand Marchesa είδε τις παραγγελίες για ακριβές δημιουργίες να μειώνονται δραστικά και φυσικά καμία σημασία δεν έχει που ο πρώην σύζυγός της θα πρέπει να της πληρώσει διατροφή 15 με 20 εκ. δολάρια, τη στιγμή που η ίδια έχει αναλάβει την επιμέλεια και των δύο παιδιών τους.

Η ίδια τότε είχε δηλώσει: «Η καρδιά μου έχει ραγίσει για όλες αυτές τις γυναίκες που έχουν υποφέρει ανείπωτο πόνο από αυτές τις ασυγχώρητες πράξεις».

Και πάλι, όμως, κανείς δεν φαινόταν να συμμερίζεται τον πόνο της συζύγου που βρισκόταν απέναντι σε ένα βουνό κατηγοριών που αφορούσαν τον πατέρα των παιδιών της.

Από εκεί που δημιουργίες του οίκου της φοριουνταν από σταρ όπως η Τζένιφερ Λόπεζ, η Κέιτ Χάντσον, η Σάντρα Μπούλοκ και άλλες, ξαφνικά όλες οι επιδραστικές γυναικες του Χόλιγουντ γύρισαν την πλάτη στη Marchesa, με αποτέλεσμα να ακυρώσει τη συμμετοχή της στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης το 2018.

Ήταν ένα σκληρό διάστημα για την Τσάπμαν, η οποία έπρεπε να ανησυχεί και για όσα έφταναν στα αυτιά των δύο μικρών παιδιών της 9 χρονης India και του 6χρονου, Dashiell.

«Υπήρξε ένα εξαιρετικά αφελές κομμάτι μου, εξαιρετικά αφελές. Είχα στιγμές οργής, στιγμές που ένιωθα μπερδεμένη, στιγμές που αμφισβητούσα τα πάντα. Και μετά υπήρχαν στιγμές που απλώς έκλαιγα με αναφιλητά για τα παιδιά μου. Τι θα απογινόταν η ζωή τους μετά από αυτό; Τι θα τους πει ο κόσμος μετά από αυτό; Πώς θα τα αντιμετωπίσει», είχε αποκαλύψει η σχεδιάστρια μόδας σε συνέντευξή της στη Vogue πριν από λίγους μήνες.

Η ίδια όλο αυτό το διάστημα επιμένει ότι δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για τη δράση του άντρα της, ότι δεν υποψιαζόταν καν.

«Αυτό είναι που κάνει την κατάσταση ακόμη πιο οδυνηρή: είχα αυτό που φανταζόμουν ως απόλυτα ευτυχισμένο γάμο. Αγαπούσα τη ζωή μου. Και μετά ΄΄ολη αυτή η ταπείνωση, αυτός ο εξευτελισμός. Ένιωθα συντετριμμένη. Ενιωθα ότι βγαίνοντας έξω δεν θα με σεβόταν πια κανείς», για κάτι που δεν είχα κάνει και δεν γνώριζα.

Σήμερα, η Τσάπμαν ζει στο Λος Άντζελες, ύστερα από πρόταση του επί 25 χρόνια καλού της φίλου και ηθοποιού, David Oyelowo. Έχει μετακομίσει σε ένα διαμέρισμα κοντά του, μαζί με τα δύο της παιδιά και προσπαθεί να ανακάμψει.

Ο ίδιος είχε αποκαλύψει ότι είχε συζητήσει πολύ με τη γυναίκα του για το πώς θα προσέφεραν στην Τσάπμαν ένα καταφύγιο μέσα σε όλον αυτόν τον διασυρμό, με τις αποκαλύψεις να διαδέχονται η μία την άλλη.

Σχεδόν δυο χρόνια μετά, η Τσάπμαν φαίνεται να έχει προχωρήσει επαγγελματικά τουλάχιστον, καθώς επανήλθε στα πράγματα τον Μάιο του 2019 με μία δημιουργία της να βρίσκεται στο Met Gala, φορεμένη από την ασιάτισσα ηθοποιό, Constance Wu.

Μέχρι τότε και άλλες σταρ, μεταξύ των οποίων και η Σκάρλετ Γιοχάνστον τη στήριζαν, τιμώντας τις δημιουργίες της και δίνοντας το σήμα ότι η σύζυγος του βιαστή δεν μπορεί να υφίσταται τις συνέπειες των πράξεων του.

Με στοιχεία από People.com 

Keywords
Τυχαία Θέματα